пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

День Святого Миколая в бібліотеках Кам'янського

Всі дітлахи з нетерпінням чекають на Святого Миколая. В це чудове зимове свято  бібліотеки м. Кам'янське завжди готують для своїх маленьких читачів сюрпризи й подарунки.

Бібліотекарки бібліотеки - філії №8  розпочали  знайомство з книжками з виставки "Планета новорічних книжок". Для знайомства обрали новинку "Від Миколая до Різдва"


До цієї вишуканої збірки увійшли чудові авторські поезії, народні колядки, щедрівки та віншування. 

Цей незвичайний рік, що вже веде відлік своїм останнім дням, змінив звичний хід часу і бібліотекарям довелося вносити корективи в такі вже звичні плани стосовно цього свята.
Замість традиційних свят з ляльковим Миколаєм у центральній бібліотеці для дітей  назбиралося різнобарвне конфетті з маленьких подій:

- читачів зустрічають  новорічні дитячі пісні та мультфільми. Телевізор встановлений прямо на книжковій полиці.
 Традиційна виставка «Зимова казка»  створює святковий новорічний настрій за допомогою книг.



- родзинкою цього свята  став бібліотечний адвент-календар у стилі Миколая Чудотворця «Здійснення бажань». Матуся нашого читача, який одним з перших почепив на календар бажаного песика, скрушно хитала головою і бідкалася, бо бажання дитини стрімко і неочікувано (для матусі)таки здійснилося.

Так що приходьте до бібліотеки, щоб загадати бажання, поки ще є час!

Для наших маленьких читайликів підготували книжковий мікс «Ми тебе чекаємо, Святий Миколаю» і книжкову завірюху з книгою Д.Матіяш «Подарунок від Святого Миколая».


На сторінці бібліотеки у фейсбук з’явилися відео про книгу Дзвінки Матіяш «Подарунок від Святого Миколая» і запитання з онлайн-адвент-календаря, які ми пропонуємо нашим підписникам. Переможці вже отримали свої заслужені призи. А питання ще будуть, так що встигніть взяти участь у конкурсі.


- присвоїли звання «Помічник Святого Миколая» і нагородили грамотами наших волонтерів Людмилу П. і Віталія Б., які допомагають бібліотекарям. Пані Людмила доставляє книги своїм одиноким сусідам, які з нетерпінням чекають на неї біля воріт. А пан Віталій завжди приходить на допомогу, коли щось в бібліотеці потребує ремонту.


Чому живуть і не вмирають казки? А безсмертні вони тому, що залишаються чарівними провідниками доброти та милосердя. Про це добре знають у бібліотеці - філії №3.

Гортаючи сторінки улюблених казок серії «Виховання казкою», ми зрозуміємо, що казки – то наші великі вчителі, що спочатку виховують, а потім розважають.
Бібліотекарки упевнені, якщо казка Наталії Чуб «Дарунки Святого Миколая» сподобається дитині, вона стане більш чуйною і до людей, і до тварин. І не лише тому, що очікуватиме нагороду.


Інформацію підготувала заступниця директорки КЗ ЦБС КМР по роботі з дітьми Тетяна Дорофеєва.

Немає коментарів:

Дописати коментар