середу, 31 липня 2019 р.

Кам'янський VivArt на Ірпінському Парнасі

Днями команда мистецького проекту #VivArt + #ЛітПиріг відвідала III Всеукраїнський поетичний фестиваль «Ірпінський Парнас».



Фестиваль «Ірпінський Парнас» заснований Національною спілкою письменників України, вже втретє гостинно прийняв літераторів з різних куточків усієї країни.

Наша команда вперше потрапила до затишних мальовничих алей з безліччю незвичайних статуй і романтичних закапелочків, і кожен з нас відчув заспокійливу силу та красу навколишньої природи, де все налаштовувало на творчий лад. 


Гостям запропонували взяти участь у 3 номінаціях-майстернях: римована поезія, неримована поезія та бардівська пісня.

До складу журі  увійшли професійні письменники та композитори. Зокрема, підчас прослуховувань нам вдалося поспілкуватися з членами Національної спілки письменників України: письменником Григорієм Фальковичем, поеткою та журналісткою, головною редакторкою газети «Ірпінський вісник» Юлією Бережко-Камінською, поетом і художником, лавреатом національної премії України імені Тараса Шевченка Анатолієм Кичинським. 

Команді #VivArt + #ЛітПиріг пощастило бути разом в одній майстерні і підтримувати одне одного не тільки оплесками, а й підбадьорливими відгуками. 


Команда з Кам'янського #VivArt + #ЛітПиріг: член Національної спілки письменників Україні, керіник арт-проектів #VivArt (бібліотека на Шевченка м.Кам'янське) та #ЛітПиріг (Обласна бібліотека для молоді ім.М.Свєтлова м. Дніпро) Марія Дружко, поетки Катерина Кравченко та Єлизавета Кондрашова.

 

Катерина Кравченко взяла участь у поетичному батлі

Екстравагантний ведучий-байкер Леонід Борозєнцев оголошував вихід кожного учасника, немов рінг-анонсер. Усе суворо: на виступ давалося усього 3 хвилини! За цей час ти повинен переконати слухачів в унікальності своєї творчості. 

Наприкінці кожного виступу непідкупні судді з народу голосували за переможця.Усе вирішували підняті догори руки колег, нових знайомих, бардів, літераторів і просто місцевих мешканців, що завітали до Парку Письменників подивитися на літературне дійство. Я почувалася ніби давньоримський гладіатор на арені#Колізею!

Відтак атмосфера творчого суперництва розпалювала азарт учасників. Непомітно зайшлосонечко, тож герць закінчували вже майже у світлі ліхтарів, проте емоцій набралися незабутніх.Та зрештою, усіх учасників поетичного баттлу помирив запашний куліш. 

Наступного дня на нас чекала не менш розмаїта програма: екскурсії столицею, відвідини Мистецького Арсеналу, зустрічі з цікавими людьми… Але це вже зовсім інша історія.

Враженнями від поїздки ділиться учасниця фестивалю Єлизавета Кондрашова#лисальбом 

#VivArtновини 

Немає коментарів:

Дописати коментар