четвер, 4 липня 2019 р.

День в історії Кам'янського

5 липня 1915 р. у заводському парку  відбулися гуляння, головною подією яких був конкурс краси. Приз за красу дістався мадемуазель Міцкевич, яка виступала під №8. Гуляння закінчилися демонстрацією кінематографічних картин.


5 липня 1919 р після заняття Добровольчою армією Катеринослава фронт зупинився в околицях станції Сухачівка, верстах в 10 від Дніпровського заводу. Більшовиками почалося посилене відправлення з заводу палива і металу. В першу чергу, витягувалися недобудовані броньовики та різне військове спорядження. Збиралися завантажити все покрівельні, кольорові метали та мастильні, але раптовий натиск козаків 5 липня під командуванням полковника Шифнера-Маркевича змусив більшовиків спішно піти з Кам'янського.

5 липня 1924 р. Кам'янський райвиконком прийняв рішення про стягнення орендної плати за землю, що знаходиться під будівлями церков та інших молитовних будинків. Орендну плату встановили по місту в розмірі 20 копійок з квадратної сажні, площу належало обчислювати з ділянки, яка обнесена огорожею.

Немає коментарів:

Дописати коментар