неділю, 7 липня 2019 р.

Бібліотеці на Шевченка -85 років. Події ювілейного року

Бібліотека на Шевченка стала учасником-партнером Громадської Спілки "Культурна Ліга Сходу", яка була створена 18 червня 2019 за результатами співпраці #GIZ із закладами культури Східної частини України. До спілки увійшли понад 25 представників закладів культури Харківської, Дніпропетровської і Запорізької областей. Головною метою Спілки є: захист та втілення прав і свобод шляхом об’єднання зусиль та сприяння задоволенню культурних, просвітницьких, економічних, соціальних, освітніх, гендерних, творчих, житлових, екологічних, трудових, майнових та інших інтересів. #ГСКЛС


Кам'янські бібліотекарки на BOOK SPACE

Заступник директора з реклами та маркетингу Тетяна Герасюта, бібліотекар центральної бібліотеки для дітей Інна Табакова були спікерами у розмові про «Бібліотеку майбутнього в Україні, чи можлива вона без грошей" на другому книжковову фестивалі у Дніпрі. Модератором заходу була директорка бібліотеки на площі Ринок, 9 (м.Львів) Тетяна Пилипець 





 7-й молодіжний літературний конкурс "Віварт"

За підсумками однойменного Всеукраїнського молодіжного літературного конкурсу, оголошеного молодіжним арт-проектом «VivArt» спільно з Центральною міською бібліотекою ім. Т. Г. Шевченка за підтримки Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України виданий літературно-художній альманах «VivArt».





4-те число альманаху є цікавим поєднанням творчості молодих сучасних літераторів із різних куточків України, лауреатів VII конкурсу «VivArt» і майстрів петриківського розпису династії Панків.
Альманах видано в межах прийнятої Верховною Радою України державної програми фінансової підтримки та розвитку Петриківського розпису на 2019 рік".


Приваблива бібліотека

Центральна міська бібліотечка ім.Т.Г.Шевченка з проєктом «Приваблива бібліотека» перемогла у конкурсі проєктів «Бюджет участі». Серед 104 проєктів її проєкт посів 5 місце.



Ботанічні екскурсії разом з бібліотекою

Упевнена, що таких мандрівок у наших містян  не було! Скільки  всього цікавого й новенького: сакура, слива червонолиста декоративна, гінкго-білоба, найстаріше дерево нашого міста, корковий дуб, художня виставка Івана Харітонова тощо.


Центральний парк культури та відпочинку


Розарій

Кам’янській фотографічній ініціативі 3 роки


На свій третій день народження фотомитці Кам’янського влаштували вернісаж просто неба.


Ця перша масштабна виставка має дуже символічну назву «Пошук». Дійсно фотографи завжди знаходяться у пошуку, навіть формат виставки - вікна бібліотеки на Шевченка.

Читацьке бінго

За умовами гри учаснику потрібно за 30 днів прочитати 10 книг за 10-ма різними темами, опублікувати відгук на прочитану книжку #приходьчитай на сторінці Бібліотека на Шевченка у Facebook.

Непросте завдання, але дуже цікаве. Лідерами ЧИТАННЯ відразу стали три учасники: Михайло Сабов, Анна Крамаренко, Ольга Колосовська.


Мобільна бібліотека

Читачі бібліотеки на Шевченка м Кам'янське відразу помітіли новий бібліотечний сервіс: за допомогою QR-кодів книжку, що відсутня на книжкових полицях можна завантажити з сайту бібліотеки.



Бібліотечна Дніпропетровщина у Кам’янському

На щорічній обласній школі методиста «Сучасна публічна бібліотека у новій парадигмі бібліотечного простору:методичні аспекти», яка відбулася 17-19 квітня на базі кам’янських бібліотек, кращі методисти Дніпропетровщини шукали відповіді на ці непрості питання. 


Найважче доводити свою значущість, креативність, професіоналізм, індивідуальність колегам.

Бібліотекарі - провокатори ідей

І це дійсно так. У публічних бібліотеках Кам'янського підбили підсумки реалізації  40 авторських бібліотечних проектів.


«Молодіжний працівник» у Кам'янському

У Кам'янському вперше пройшов базовий тренінг "Молодіжний працівник". Його учасниками були представники молодіжної ради, центру молодіжних ініціатив, молодіжних громадських організацій, психологи, вчителі, бібліотекарі юнацького відділу


Це унікальна можливість підвищити професійний рівень бібліотекарів, які працюють з молоддю. Цікавий досвід та корисні знання. Це можливість молодіжних бібліотек заявити про себе й взяти активну участь у впроваджені молодіжної політики. У цьому досвід бібліотек неоціненний. У нас є ресурс, є професійні кадри, ми рухаємося у правильному напрямку.

Бібліотека на Шевченка стала координатором Всеукраїнського заняття з пошуку фактів "Не віррр-перевіррр".

Бібліотекарі 20 лютого пройшли навчальний вебінар та  дізнались як цікаво розкрити тему критичного споживання інформації. Використовуючи методику, яку розробив IREX, ми вчимо інших відокремлювати факти від суджень, помічати коли нами хочуть зманіпулювати, вимикати емоції та приймати рішення, зберігаючи «холодну голову».



Перемога у першому турі дебатного турніру
 DRI DEBATES

Читачі юнацького відділу - студенти медичного коледжу Каленіченко Владислава і Доброгорський Едуард, студенти технолого - економічного коледжу Чухляєва Поліна і Мельник Вікторія та учень 10-а класу СЗШ №44 Бакунін Ілля разом з модератором - провідним бібліотекарем юнацького відділу взяли участь у першому турі дебатного турніру DRI DEBATES ДНІПРО-ЗАПОРІЖЖЯ «ВИРІШУЙ ДЛЯ МІСТА: ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ», що відбувся 9-10 ЛЮТОГО 2019 м. Дніпро.



Немає коментарів:

Дописати коментар