неділю, 21 жовтня 2018 р.

Книга як цукерка: авторський бібліотечний проект

Ваша дитина не любить читати? У бібліотеці знають, що робити! У хорошій бібліотеці вміють розповідати про книги так, що навіть малюки зрозуміють, які це цінні і важливі речі.

У бібліотеці особлива книжкова атмосфера. І вона завжди підкріплюється цікавими подіями: презентаціями, конкурсами, літературними батлами, читанням-грою, читанням-спілкуванням, літературними гойдалками, тощо.
Саме на це спрямований авторський бібліотечний проект "Книга як цукерка"  бібліотекаря центральної бібліотеки для дітей м.Камя'нське Тетяни Писаревської.Він розрахований на дітей 7-10 років, які не є читачами бібліотеки. В ході проекту діти знайомляться з кращими зразками літератури українських та європейських авторів. Форми проведення заходів – сучасні, креативні, «смачні як цукерка» не залишать дітей байдужими. Усі заходи  яскраві і захоплюючі, іноді,навіть,смачні!
Відвідали детективне агентство «Лісова школа» (за книгою В. Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі»), встигли допомогти детективу Бровку Барбосовичу знайти Агента Порчу, що псує продукти в лісовій їдальні. 


Для цього довелося, навіть, прасувати гарячою праскою зашифроване послання "Читання-це завжди пригоди,мандри і нові відкриття". Ох, любимо ми детективи!


Читали  у  книжкову кафе «Рівно 25 кіло», змагалися  у літературному батлі  «Карлсон проти Мюнхаузена» , знайомилися з правилами етикету на  "Етикет-салаті від Мері Поппінс", брали участь у літературних гойдалках «Як перевиховати Буратіно?», грі – подоржі  «В пошуках піратських скарбів з капітаном Фоксом»  та влаштували творчу феєрію «Книжковий сад А. Ліндгрен».
Завдяки зусиллям всього колективу у бібліотеці з'явилися нові друзі і читачі!

4 коментарі:

  1. Які чудові форми роботи: літературний батл, літературні гойдалки, творча феєрія. Дякую за ідеї, за велику справу - вчити дітей любити і цінувати КНИГУ!

    ВідповістиВидалити
  2. І Вам дякую за увагу до блогу!Наші бібліотекарі дуже креативні.

    ВідповістиВидалити
  3. Кам'янське так тримати! Креатив у вас в крові!

    ВідповістиВидалити
  4. Дякуємо!Приємно чути гарні слова від колеги!

    ВідповістиВидалити