неділю, 3 червня 2018 р.

Коло Слова

Вже традиційно у рамках історико-культурологічного фестивалю «Мамай-fest» проходять літературні зустрічі Коло Слова, але вперше у книжковому дворику бібліотеки на Шевченка. 



Наскрізною темою фестивалю стала тема Дніпра у різних вимірах – історичному, культурному, екологічному та інших. На Колі Слова ми теж спробували розвинути саме цю тему, але вже в поетичному просторі, в просторі слова, який не має кордонів. 

Отже, сьогоднішнє «коло» складали: 
Роман Кухарук (Київ) – поет, прозаїк, журналіст. Член НСПУ. Голова Українського клубу. Засновник Всеукраїнської творчої спілки «Літературний форум». Автор 50 публікацій, поетичних і прозових книг. Нещодавно вийшла збірка поезій автора «Вдень і вночі». 


Володимир Луценко (Дніпро) – прозаїк, сатирик, поет, голова Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України. Автор 9 книг. Нагороджений Почесною відзнакою Міністра культури та мистецтв України «За досягнення в розвитку культури і мистецтв» та Орденом Св. Володимира. 


Анатолій Горовий (Київ) – історик, прозаїк, поет. Працює старшим науковим співробітником Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Автор 2-х прозових книг, а у 2009 р. побачила світ збірка поезій «Там, за обрієм, коротка мить». З 2018 р. – голова правління Всеукраїнської творчої спілки «Літературний форум». 


Марія Дружко (Кам’янське) – поет, прозаїк. Має у своєму доробку 3 поетичні збірки, 2 романи та книжку для дітей. Лауреат різноманітних регіональних, всеукраїнських та міжнародних премій та конкурсів. 


Володимир Кільченський (Дніпро) – поет, прозаїк, автор тритомника «Присмак волі» з історії Хмельниччини, яким він дебютував у літературі. 


Віра Свистун (Київ) – математик за освітою і поет за покликанням. Член конгресу літераторів України, член клубу «Київ ПОЕТажний». 2014 р. побачила світ її перша поетична збірка «Оглядываясь во вчера».

Михайло Яровий (Кам’янське) – поет, член літературної студії «Факел». У період з 1978 по 1982 рр. – її керівник. Автор книги «Приближение к любви». 


Михайло Кудрявцев, поет, психотерапевт за освітою (Дніпро).Автор кількох поетичних збірок, лауреат  обласного патріотичного літературного конкурсу імені Валер’яна Підмогильного,


Творчість Олександри Бурбело (Вінниця)-юної  української  письменниці, члена НСПУ від 2015 (посмертно) представив її дідусь. П’ять книг поезії – у 15 років! А ще-історичний роман «Тутанхамон», оповідання у жанрі фантастики, казки та замальовки.За свої твори дівчинка отримала майже 50 дипломів і відзнак.Її нагороджували в Україні, Білорусі, Росії, США.

2 коментарі:

  1. Чудово! Дякую за працю та бажаю всім шанувальникам СЛОВА і Дніпра натхнення на довгі роки!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, пані Ірино!Ми намагаємося бути цікавими і корисними.

    ВідповістиВидалити