пʼятницю, 22 червня 2018 р.

Молодь та підлітки:діапазон бібліотечних ідей і технологій

У бібліотеці на Шевченка м. Кам’янське  відбувся  круглий  стіл щодо участі  публічних бібліотек у реалізації молодіжної політики. 



З досвідом роботи бібліотек щодо створення молодіжних центрів, молодіжних просторів у бібліотеках познайомила  провідний бібліотекар юнацького відділу Лариса Лощенкова, яка брала участь у  стратегічній сесії щодо створення молодіжних просторів (м. Львів), вивчала досвід молодіжних центрів Кривого Рогу, Дніпра, Запоріжжя, Новомосковська, брала участь в II-му міжнародному форумі молодіжних центрів «Від ініціативи-до дії» (Святогірськ). Вона  презентувала роботу Молодіжних центрів «М-Формація» (м. Бердичів Житомирська обл.), що діє, як структурний підрозділ міської центральної бібліотеки, «Леся-хаб» центральної міської бібліотеки м. Дружківка.



Завідувач юнацького відділу Валентина Суха, яка напередодні брала участь в обласному семінарі для працівників публічних бібліотек Дніпропетровщини «Бібліотеки як учасники реалізації молодіжної регіональної політики», повідомила  про молодіжні громадські ініціативи області та  співпрацю з молодіжними громадськими організаціями.


Учасники круглого столу  обговорювали питання  впровадження новітніх бібліотечних практик  з використанням елементів гри та  арт-терапії, просування книги та читання у молодіжне середовище.
Разом працювали над створенням нової літературної гри Емодзі, знайомилися з іграми, які користуються попитом у бібліотеці.


Хоча світ в цілому рухається  вперед, молодь кожного разу повинна починати спочатку»

                                                                            Й.В.Гете

2 коментарі:

  1. Було цікаво!Спасибі за нову інформацію

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за коментар! Велика проблема щодо заохочення юнаків до читання! Бібліотечна спільнота схвильована.

    ВідповістиВидалити