понеділок, 4 червня 2018 р.

Методична служба - вічний пошук

Методист руйнується чи змінюється? Він творець чи функціонер? Саме в цих словах зосереджений сенс безперервних суперечок про методичну службу та методистів. Є різні аргументи «за» і «проти». Більшість методистів  стверджує, що відбувається не руйнування, а пошук нових підходів, і це природно, тому що нормальний стан методичної роботи - вічний пошук. Це довели учасники  обласної школи методистів «Методична робота: проектний вектор бібліотечного простору», яка відбулася на  при кінці травня на базі КЗК «Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія» та Верхньодніпровської центральної районної бібліотеки.




Шістнадцятий раз зібралася бібліотечна методична спільнота області аби вдосконалити професійну майстерність  та підвищити кваліфікацію. Впродовж трьох днів учасники школи у дружньому колі у форматі тренінгів, майстер-класів, флешмобів, цікавих зустрічей  ділились своїм досвідом роботи.
У перший день, сесійний, працювали на базі головної бібліотеки області.



На другий, гостинний, колежанки Верхньодніпровської центральної районної бібліотеки ділилися власним досвідом.


Колеги  продемонстрували сучасний підхід щодо оформлення книжкових виставок. Довго сперечалися:книжкова виставка-елемент інтер'єру, чи все ж таки реклама книги? На мій погляд - це мистецтво. 

Хвалилися новим обладнанням,  вмілим та привабливим його разташуванням, вдалим виокремленням затишних зон. Респект, коллеги!
                    Вміло і смачно розкритий книжковий фонд




               Це стіна слави літераторів Верхньодніпровя


                           Затишний куточок для майстринь



                                Як Вам видавничий авангард?


 А на третій день  просто неба на  бібліотечному  пленері розробляли нові маршрути екскурсій, квестів, флешмобів, рухливих ігор.




                       Десь тут казали зарито "методичне щастя"?


Виявляється, що  відпочивати теж треба вміти. Які це прекрасні уроки!  Якщо Ірина Євгенієвна казала відпочивати...будемо відпочивати...А  потім працювати, працювати, працювати.



Враженнями   ділилася  завідувачка  методичним відділом Кам'янської ЦБС Лілія Шушура. 

Головний підсумок, який вона зробила повернувшись зі школи методистів:"Особливість нашого часу полягає  в тому, що зміни і реформи, крім труднощів і проблем, дають нам шанс знайти  нове обличчя, що ефективний методист мислить не проблемами, а можливостями!"- і я нею цілком погоджуюся.

Немає коментарів:

Дописати коментар