вівторок, 12 червня 2018 р.

Спокуса читанням:деякі підсумки всеукраїнської акції «Читай зі смаком»

Книжкова виставка Display-кросинг "Читай зі смаком", яка працювала у Кам'янській бібліотеці на Шевченка з 4 до 10 червня, додала літнього настрою, кольорових відтінків, розмаїття ароматів. Вона була елегантною, чуттєвою і дуже спокусливою.





Винахідливи бібліотекарі  представили читачам понад 100 книжок, разом з читачами випили 20 літрів чаю з липою, м’ятою, гілками ялинки, імбиру, скуштували 5 кг. полуниці, черешень, вішень, цукерок, шоколаду, провели понад 20 годин разом: читали вірші і прозу, отримали 61 пропозицію щодо нової назви шоколаду, створили 61 нову обгортку для шоколадки, переглянули мультфільм про фіксіків «Шоколад», здійснили віртуальну подорож до Львівської шоколадної майстерні.




Зійшлися у поетичному батлі у літературному клубі «Віварт». До нас приєдналися гості з Нікополя Ганна і Олесь Дейна та Наталя Пирогова з Дніпра. Модерувала захід член Національної спілки письменників України Марія Дружко.



Приз глядацьких симпатій здобула Катерина Кравченко (м.Кам'янське)


Переможниця поетичного батлу-наша гостья з Дніпра Наталя Пирогова


На книжкове чаювання зі смаком дикого меду, імбиру та полуниці на арт-майданчику "Співзвучність" зібралось багато творчих людей:поетів, музикантів, майстринь, артистів.Говорили, співали, читали вірші, презентували нові книжки, дарували танок.Київська поетеса Віра Свистун подарувала свої книжки.



Переглянули  дуже неочікуваний фільм короткого метру з Орнелою Муті «Без слів», раджу.



Наша інтерактивна дошка виявила дуже екзотичні книжкові смаки наших відвідувачів, кам’янчан і гостей нашого міста. Дуже неочікуваною була пропозиція  взяти участь у фестивалі вуличної їжі з нашою виставкою. Що ж, шукатимемо нові підходи до просування книги та читання через смакові рецептори просто неба.


Про нашу виставку написали всі інформаційні портали нашого міста. Втомлені, але щасливі, закінчили тиждень за фірмовим бібліотечним пирогом з полуницею завідувачки юнацьким відділом Валентини Сухої та книжковим міксом зі смаком трояндового варення у молодіжному літературному клубі «Віварт», де знайомилися з творчістю сучасних молодих літераторів.







Що  маємо на виході? Чи досягли ми бажаного? Чи вартує це наших бібліотечних сил матеріальних та моральних, чи спокусили ми своїх читачів до читання, чи залучили нових читачів, чи вистачило нам нових книжок для задоволення потреб дуже вибагливого читача, чи збігаються наші книжкові смакові уподобання, чи вдалою була реклама наших заходів? Кожна бібліотека-учасник  книжкової виставки Display-кросинг «Читай зі смаком» має свої відповіді...А ми вже розпочали роботу над новим проектом.

Немає коментарів:

Дописати коментар