пʼятницю, 1 червня 2018 р.

Бібліомарафон

Останні два тижні напередодні літніх канікул для бібліотеки – філіалу № 5, що на Харківській, 67, видалися дуже напруженими. Бібліотекарі ще раз намагалися привернути увагу дітлахів до книги та читання. Відбувся такий собі бібліомарафон для учнів  СЗШ № 29.
На тиждень інформації «Журнали читаю, багато що знаю» завітала малеча перших та других класів. Цікаві, веселі, пізнавальні рубрики журналів «Розумашки», «Куля», «Яблунька», «Ералаш», «Крилаті», «Питомцы Pets», «Маша в стране чудес» привернули увагу дітлахів та викликали неабиякий інтерес з їхнього боку. Всі разом читали казки, розв’язували задачі, вивчали англійську та сміялися над кумедними історіями.





Під час інформаційній години «Що? Де? Коли? Чому?» лише за 40 хвилин діти дізналися, що таке цивілізація, де знаходиться «Чорна Могила», коли зникли динозаври, і чому в світі існує лише 7 чудес.



Познайомитися з сучасною літературою Європи дітям 4–5–х класів допомогла відеопрезентація «Пізнаємо Європу через книгу». На жаль, за один урок розповісти про все різмаїття книжок західних авторів неможливо, але ми спробували донести до юних читачів  хоча б  маленьку частину цієї літератури.


І, нарешті, школярі 6 – 7 класів вчилися правилам поведінки з агресивними тваринами і дізналися про таку небезпечну хворобу як сказ та важливість її профілактики у домашніх тварин.  


Якою цікавою та важливою інформацією запаслися діти перед канікулами, вона стане їм в нагоді у подальшому.

Немає коментарів:

Дописати коментар