четвер, 14 червня 2018 р.

Літо-маленьке життя

Якщо ви запитаєте дітей яку пору року вони полюбляють найбільше? Майже в усіх буде однакова відповідь–літо. Адже влітку найдовші канікули, повні пригод, цікавих справ, веселих сюрпризів, нових книжок та нових друзів. Можна стільки всього цікавого побачити, навчитись та зробити у бібліотеці. 


Бібліотеки  вже "причепурилися" до літа. 
Бібліотека-філія №8(вул.Стовби,1)


Центральна бібліотека для дітей (майдан Калнишевського,1- а)                       




У центральній бібліотеці для дітей на майдані Калнишевського відкрилося літнє книжкове кафе"25 кіло", в якому представлені різні смаколики з дитячих книжок:від королівського пиршества ("Королівство кривих дзеркал") до здибанки Бобика і Барбоса. Люблять дитячі письменники писати про їжу, чого варта книга "Зварю тобі борщику " Зірки Мензатюк. Є про що поговорити і пригадати, з чого варять борщ і роблять вареники.


Бібліотека-філія №7 запропонувала дітям табору "Планета дитинства" «Екогойдалки»  про феномени тварин, які не можуть бути остаточно пояснені сучасною наукою: чому «плаче» крокодил, яка риба виходить на сушу і навіть залазить на дерева, яка «хімічна зброя у бегемота», навіщо слони тупочуть ногами,у кого найдовший дзьоб, чи коле носоріг рогом та багато іншого. Із задоволенням  переглядали відеоматеріали, розгадували вікторину, завзято грали в «Поле чудес». 


Від 1 червня і до кінця літа публічні бібліотеки Кам’янського виходять зі своїх приміщень на вулиці, галявини і  майданчики у своїх районах. 
Бібліотека-філія №2 разом з вихованцями дитячої музичної школи №3, майстром петриківського розпису Полонською Є. просто неба влаштували для дітей свого мікрорайону свято "Дитинство". На такий веселий захід завітали вихованці табору денного перебування СЗОШ №19,20,42,НВК №37 



Центральна бібліотека для дітей вже п'ятий рік поспіль проводить свої літні екологічні активності у міському парку культури та відпочинку. 

Книга «Хто росте у парку» надихнула бібліотекарів познайомити дітей з деревами, рослинами та кущами нашого парку. 


Виявляється, в ньому ростуть не тільки знайомі і поширені липи, клени, каштани, берези, а й заморські гості:айлант,"зле дерево" гледичія, робінія, катальпа і, навіть, дерево-вічність ГІНКГО БІЛОБА! Так з’явилася ЕКО-гра "Гайда по "зелені" знання", в  яку із задоволенням грали діти таборів денного перебувння  СЗОШ№23 та СНВК№5. 
Бібліотека-філія №3(вул.Матросова,78) завжди повна дітей.Тиждень шаленого читання щойно розпочався, а книжки майже всі розібрані. Але у бібліотеці можна пограти, переглянути мультик, взяти участь у майстерках, просто перепочити у прохолоді.







Літо триває. Далі буде...

2 коментарі:

  1. Вітаю успішного блогера -Герасюту Тетяну Іванівну!Саме влітку у вас сильно зріс рейтинг!Бажаю не втрачати взятих високих позицій!

    ВідповістиВидалити