пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

Книжковий кіт у мішку.

Засідання у клубі «Позитив+» в філії №4 розпочалося з диктанту. Його учасниці вирішили перевірити власні знання української мови. Це було несподівано і цікаво. Текст був великий і складний. До фінішу дійшли не всі, адже серед учасниць клубу є ті, хто мову не вивчав зовсім. Але переважна більшість написали диктант пристойно. Під час перевірки виникло чимало суперечок стосовно пунктуації. Загалом всі отримали задоволення і певний досвід.
Далі  на учасниць чекали літературні передбачення «Хочеш жити цікаво –читай». Бібліотекар розповіла про  літературні цікавинки від українських видавців .
У лютому бібліотека  отримала кілька новинок. На них вже з нетерпінням чекали спраглі до новинок книголюби. А ще бібліотекар запропонувала «Книжкового кота в мішку». 



Це такі книжкові піжмурки, коли книжку читач не бачить, а обирає її за номером на мішку, в який її сховали. Відмовилися вибрати книгу в такий спосіб лише три учасниці. А більшість охоче ризикнула . На наступній зустрічі дізнаємося про перші враження від прочитаного. Адже головною умовою була мова книги.
Щоб правильно розмовляти українською, недостатньо просто народитись українцем. Адже мова, як живий організм, має здатність змінюватись та піддаватись впливу інших мов. Тож розмовляти грамотно та розширити свій словниковий запас можна, читаючи книжки різноманітних жанрів, як вітчизняних авторів, так і переклади на українську кращих творів світової літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар