неділю, 4 лютого 2018 р.

Найбільш очікувані книги 2018 року.

Цьогоріч книголюби радітимуть новим романам Стівена Кінга, Джоан Ролінг, Джорджа Мартіна і Макса Кідрука.

Стівен та Уоен Кінг «Сплячі красуні»

Легендарний Стівен Кінг тепер пише книги зі своїм сином. Це взагалі, найбожевільніша літературна сімейна. Дружина Стівена – Табіта Кінг, теж письменниця.


Книга батька і сина, що вийде цього річ, називається «Сплячі красуні». Вона про жіночі в’язнию, де вночі відбуваються дивні події. Варто укладеним потрапити в царство Морфея, як їх огортає кокон, і якщо потривожити сон сплячої, то вона зміниться до невпізнання.
 
Макс Кідрук «Де немає Бога»

Український письменник Макс Кідрук, який минулого року відкатав 100 міст із презентацією роману «Не озирайся і мовчи», тепер збирається вести у 101 місто новий роман «Де немає Бога».
Ідея роману зародилася ще 5 років тому, і ось настав час її втілити. На написання книги Макса наштовхнула одна з найжахливіших авіакатастроф, що сталася на території Нової Зеландії в мирний час – у 1979 році рейс 901 авіакомпанії Нова Зеландія врізався в гору Еребус на острові Роса в Антарктиді. Вночі перед вильотом керівництво авіакомпанії «підкорегувало» маршрут без попередження екіпажу і через природнє явище «white-out», пілоти не помітили гору і врізалися в неї. Всі 237 пасажирів, що здійснювали оглядовий політ, і 20 членів екіпажу загинули.

Джордж Мартін «Вітри зими»

Шоста книга “Вітри зими” – остання з циклу “Пісня льоду і полум’я”. Спочатку продовження повинно було з’явитися в продажу перед виходом 7-го сезону “Гри престолів”, але Мартін вчасно не віддав рукопис редакторам. Продюсери серіалу навіть відклали прем’єру серіалу на півроку, щоб автор зміг випустити шосту книгу, але на жаль! Цього разу Мартін поклявся, що книга вийде до кінця 2018-го.


Джоан Роулінг «Смертельна білизна»

Цьогоріч у світ вийде четвертий роман про лондонського детектива під назвою «Смертельна білизна». У ньому детектив Коморан Страйк, немов той Шерлок, розплутує складні та загадкові справи. Авторка «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг ще у 2012 взяла собі творчий псевдонім Роберт Гелбрейт і під ним вже встигла випустити три книги про цього детектива.

 Януш Леон Вишневський “Самотність в мережі-2”

Польський письменник Януш Вишневський буквально днями зізнався, що зараз працює над продовженням свого найвідомішого роману. Планується, що книга побачить світ наступної осені. Події розгортатимуться в наш час, а головний герой, студент інституту інформатики, виявиться родичем одного з героїв першої частини.

 

Харукі Муракамі «Вбивство командора»

Сюжет нового роману японського письменника оповідає про молодого художника, який живе у знаменитого творця 92-х років. Одного разу головний герой почув шурхіт на горищі. А коли піднявся перевірити, що там за шум, на горищі знайшов картину, після якої стали відбуватися дивні речі. Вихід заплановано на березень.

Бернар Вербер «З потойбічного світу»

Новий роман популярного французького письменника імовірно вийде влітку. Ця історія про письменника, який розслідує власну смерть. “Я завжди намагаюся піти далі простого трилера. Я спробував подивитися з іншого боку як на смерть, так і на професію письменника”, – інтригує автор своїх шанувальників.

https://artefact.org.ua/literature/mustread-2018-naybilsh-ochikuvani-knigi-novogo-roku.html

Немає коментарів:

Дописати коментар