четвер, 30 березня 2017 р.

Кам'янчанки побували на міжнародному кінофестивалі Docudays UА у Києві.

27-28 березня 2017р. в м. Київ в рамках міжнародного кінофестивалю Docudays UА відбулася конференція на тему «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини». Запросили відвідати конференцію та побувати на кінофестивалі  заступника директора ЦБС Тетяну Дороніну та бібліотекаря юнацького відділу, модератора клубу Docudays UA "Прометей" Наталію Бохан.


XIV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить в Києві з 24 по 31 березня в Будинку кіно, у кінотеатрах «Київ» та «Кінопанорама» . На Docudays UA-2017 глядачі побачили 94 фільми із 47 країн світу. Усього на фестиваль приїхало 170 учасників і учасниць, з них – 76 іноземців.
Тема фестивалю – Чотири градуси, присвячена проблемі зміни клімату і захисту довкілля.


Власне, головна програма цьогорічного Docudays UA під назвою 4 градуси чудово показує, наскільки різноманітними, глибокими та складними є ті питання, які скиртуються в один кошик «екології». Усі фільми програми розповідають про надзвичайно тонку межу саморуйнації, до якої вже підійшло людство. Достатньо буде середній температурі на планеті Земля зрости на 4 градуси за Цельсієм – і нас усіх спіткає катастрофа: величезні території, у тому числі густонаселені, опиняться під водою. Різноманітна географія представлених фільмів відтворює також неймовірно широку мапу задавнених екологічних проблем, які разом складаються у один величезний «континент» людської безвідповідальності.
Фестивальний день на Docudays UA традиційно розпочинався  з ранкової кави з режисерами та правозахисниками. Щодня, починаючи з 26-го березня, режисери, чиї фільми були показані напередодні в конкурсах DOCU/ПРАВА, DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА, а також учасники правозахисної програми RIGHTS NOW  спілкувалися з глядачами в неформальній обстановці.


На фестивалі Docudays UA працювала "Жива бібліотека».Як у звичайній бібліотеці читачі та читачки обирають і читають книжки на цікаву для них тему, так і в «Живій бібліотеці» кожен та кожна охочі можуть обрати людину - «книгу» з цікавим життєвим досвідом і поставити їй різноманітні питання.

Немає коментарів:

Дописати коментар