середу, 22 березня 2017 р.

Перевірені часом.

Цьогорічні весняні ювіляри Валентина Осєєва і Алан Маршал добре відомі читачам старшого покоління . Сьогоднішні діти з їх творами майже не знайомі . От ми і скористалися з нагоди 115 річчя від дня народження авторів розповісти дітям про їх життя та твори .
Оповідання В. Осєєвої  короткі і змістовні , після їх прочитання добре поговорити і поміркувати разом з дітьми . Мабуть не має іншого дитячого письменника, який може з такою стислою переконливістю ,без зайвих моралей і нотацій , викликати сором’язливий рум’янець  за власні вчинки чи ,навпаки ,мурашки від власної причетності до таємниці чужого подвигу.
 
 
Бібліотекар разом з вихованцями старшої групи№8 дошкільного відділення НВК№13 
 
 
 бесідували та розмірковували над змістом оповідань: «Волшебное слово», «Плохо», "Добрая хозяюшка»,адже автор його не «розжовує»,а інколи натякає . Діти добре зрозуміли,що байдужості,жадібності,грубості завжди протистоять доброта,щедрість,вихованість ,дружелюбність. На тлі обговорення оповідань добре прививати дітям ази загальнолюдської моралі.
 
Неймовірно, як виховання та ставлення до людини з дитинства можуть вплинути на все її подальше життя. А ще – коли не чіпляють ярлики,визначаючи дитину якимось словом,наприклад страшним «інвалід» чи «каліка»,ба навіть,здавалося б, прихильним словосполученням «людина з обмеженими можливостями». Якщо прибрати всі ці слова і виховати дитину без них, що вийде? Вийде прекрасний Алан Маршалл 
 
і його книга «Я вмію стрибати через калюжі».
 
 
З цією автобіографічною,справжньою,чистою,мудрою,життєстверджуючою книгою бібліотекар познайомила учнів 4б класу СЗШ№18.
 
 
 
Сильна мотивуюча книга. Добра і дуже важлива. З тих книг,що допомагають жити і приймати вірні рішення . Книга-товариш. Справжній друг , котрий підтримає у важку хвилину,не дозволить злякатися чи відступити,котрий просто радіє життю .
Дітей дуже вразила мужність головного героя . Вони активно висловлювали свої думки і виявили бажання прочитати повість самостійно.

Немає коментарів:

Дописати коментар