четвер, 9 березня 2017 р.

Шевченківські дні.

9-10 березня Україна відзначає"шевченківські дні". Центральна бібліотека для дітей підготувала для своїх маленьких читайликів цікаві розповіді про дитинство і життєвий шлях Тараса Шевченка.
Літературний ранок "Тарасові шляхи" підготувала для учнів 5 класу СШ №6 бібліотекар Ревко Л Нелегкий шлях від маленького сироти до великого поета "пройшли" діти,вдивляючись в картинки на екрані,де оживали сторінки з життя великого Кобзаря.




9 березня діти ВПО 6-10 років (під опікою БПФ "Карітас-Кам'янське") завітали до нашої бібліотеки на віртуальну подорож «Дитинство Тараса Шевченка»,яку провела Дорофеєва Т. На екрані діти побачили картинки з життя малого Тарасика – його дитячі мандри,поневіряння,важке,безрадісне. сирітське життя і мрії про малювання.Не зважаючи на убогість свого існування,Тарас ріс хлопцем допитливим,розумним і з яскравою уявою.Він завжди мріяв про інше життя,його тягло несвідомо до світу,до науки,найбільше до малярської науки та до пензля,за якими маячив Тарасові ідеал в постаті "хоч абиякого маляра".
Для презентації використали не тільки відомі ілюстрації до творів про дитинство Шевченка, але й картини відомих українських художників,що передають дух українського села ХІХ ст..

Світлина від Кам'янська Центральна бібліотека для дітей.



"Я пас ягнята за селом..."
Закінчувалося важке дитинство поета -  із злиднями, горем, болем, знущанням...

Немає коментарів:

Дописати коментар