четвер, 16 березня 2017 р.

Відкриття інформаційно-ресурсного центру за фінансової підтримки ООН в юнацькому відділу Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка.

15 березня, на відкриття інформаційно-ресурсного центру для вимушено переміщених осіб та приймаючої громади за фінансової підтримки ООН в юнацькому відділу Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка зібралося багато гостей: міський голова м. Кам’янського, голова Дніпровського офісу агентства у справах біженців ООН Мулусеу Мамо, начальник відділу культури департаменту з гуманітарних питань міської ради Наталя Ілларіошина, студенти медичного коледжу, активна молодь міста.

Бібліотека давно стала місцем спілкування і взаємодопомоги для місцевих жителів та гостей нашого міста – тут діють: безкоштовні курси комп’ютерної грамотності, тренінги з працевлаштування, ораторської майстерності, клуби іноземних мов та інші клуби за інтересами, надаються безкоштовні консультації юриста, психолога, перекладача тощо.

Цього разу бібліотекарі запропонували міському голові Андрію Білоусову взяти участь у діалозі з молоддю, від цієї пропозиції мер не зміг відмовитися. 
 
Студентів цікавили такі питання, як: чи є у мера час на відпочинок та, зокрема, читання, яка формула його успіху, мрії та що очікує влада від молоді, якими повинні бути, на думку Леоніда Андрійовича, справжні студенти. З’ясувалося, що мера не знайдеш у соцмережах, і телевізор він дивиться доволі рідко, а ось відпочиває, займаючись спортом і читаючи, наприклад, науково-популярну літературу і, особливо, що близько майбутнім медикам – про будову Всесвіту і людини. Тож ідеальний студент, на думку мера, це той, який цілком реалізовує мету, яку перед собою ставить, вступаючи до вишу, – вчиться, пізнає нове і застосовує свої знання у житті, така і формула успіху міського голови – не просто мрійте, лежачи на диванні, а ставте собі на мету здійснити певний план, і працюйте-працюйте-працюйте над тим, щоб крок за кроком наближатися до його здійснення.
Андрію Леонідовичу сподобалося спілкуватися з юними громадянами нашого міста і він пообіцяв, що такі зустрічі з мером стануть ще одною доброю традицією бібліотеки, яку він підтримає.

Немає коментарів:

Дописати коментар