понеділок, 19 вересня 2016 р.

Засідання клубу документального кіно "Docudays UA" "Прометей" пройшло у бібліотеці Кам'янського.


17 вересня відбулося чергове засідання клубу документального кіно "Docudays UA" "Прометей" при юнацькому відділі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для учнів ліцею №1 та СШ №6.



Керівник клубу Наталія Бохан  запропонувала для  перегляду та обговорювання фільм польського режисера Павла Височанські "Колись ми станемо щасливими".



У фільмі йдеться про Даніеля, юнака з Ліпіни, найбільш нужденного містечка в усій південній Польщі. Даніель прагне вирватися з суцільної бідності. Озброєний камерою на мобільному телефоні, він вештається своїм кварталом, розпитуючи дітей та дорослих про їхні мрії. 
 Що таке «щастя», «гідність», «права людини» та «рівні можливості»? Такі непрості питання лунали під час обговорення фільму. Допоміг їх розглядати експерт - юрист  Зураб Маісурадзе.



Говорити про гідність та права людини було важкувато, але дуже цікаво. Звучали вигуки про право на життя, відпочинок, їжу, власну думку, самостійність, щастя та те, що «згідно 3ї статті Конституції :життя людини, її честь і гідність є найвищою цінністю».
Щодо щастя зійшлися на одній думці, що воно у всіх різне й умовно кажучи, це вдоволення власних потреб, від чого отримуєш задоволення.). Загалом стрічка отримала позитивні відгуки глядачів. Й аудиторією ширилася думка, що рівні можливості для щастя створює сім’я та держава. До того ж, доросла людина може сприяти дотриманню умов для щастя тим, що буде ходити на роботу і сама собі забезпечить можливості. А якщо зароблених грошей не вистачає на задоволення потреб, то потрібно переглянути/змінити власні запити.
Засідання  кіноклубу проходило за участю експерта  з Києва  Леоніда Богданова.


Немає коментарів:

Дописати коментар