неділю, 1 березня 2015 р.

Бібліотечна спальня.

У студентській бібліотеці Мічиганського університету було створено спеціальне приміщення для короткочасного сну, в якому встановлені 6 розкладачок. Бібліотека працює цілодобово і студенти, які нерідко засипають за столами з комп'ютерами, можуть подрімати на цілком комфортній розкладачці, а потім продовжити свою навчальну або наукову діяльність. Перерва на сон може тривати не більше 30 хвилин.
Один зі студентів - Райан ДеАнджеліс, що спеціалізується в галузі неврології та філософії, кілька разів на 20 хвилин відвідував спальну кімнату під час написання 12-сторінкової статті з метафізики. Він вважає, що короткий сон на території бібліотеки полегшує повернення до роботи. «Якщо ви підете спати в гуртожиток, то раніше ранку наступного дня, швидше за все не повернетеся», - говорить Райан ДеАнджеліс.


У серпні 2014 року бібліотека приступила до тестування футуристичного крісла, призначеного для несподіваного бажання заснути, і думає про замовлення цілої серії таких крісел. Крісло тримає ноги сплячого на спеціальній висій підставці, і купол верхньої частини крісла забезпечує конфіденційність. Користувачі можуть вибрати або попередньо запрограмований 20-хвилинний цикл сну або налаштувати тривалість самостійно. Під час цього вони можуть слухати заспокійливу музику при цьому кренсло м'яко вібрує.


Джерело:http: //blog.rgub.ru/libex/?p=11356

Немає коментарів:

Дописати коментар