неділю, 22 березня 2015 р.

« Я долю собі вибрала сама…» (До 85-річчя Ліні Костенко).

Я дерево, я сніг, я все, що я люблю.
І, може, це і є моя найвища сутніть....

Поетичне слово Ліни Костенко - пророче, наповнене філософською глибиною, високою духовністю,воно збагачує читача інтелектуально, звеличує душу й серце шляхетними почуттями, чарує несказанною красою мови.
Говорити про її поезію - означає говорити про святість душі людини, її гідність, про ідеали добра, істини й краси, про нездоланність правди.
В день народження Ліни Костенко, 19 березня, бібліотекарі філії №4 запросили десятикласників НВК №13 разом з класним керівником Бабенко О.С. , на літературну гостину. Щоб разом висловити свою любов і щире захоплення великому поету, філософу, митцю.
Слухали розповідь бібліотекаря про творчий шлях поета.


Декламували вірші учні НВК №13



і слухали поезії у авторському виконанні. Доторкнулись до особливо ніжних струн поетичної ліри поета - інтимної лірики, слухали романси  на слова Ліни Костенко у проникливому виконанні Ольги Богомолець.


Бібліотека – філія №7  зібрала шанувальників творчості великої української поетеси,а також небайдужих до поезії людей.


 Протягом двох годин читали поезію видатного українського класика – Ліни Костенко, яка була та залишається совістю та гордістю нації.. Презентації, аудіо та відеоматеріали розкривали харизматичність характеру письменниці, ії життєву позицію. Звучання задушевних пісень на слова Ліни Костенко у виконанні Ольги Богомолець, аудіо записи віршів, які читає сама Ліна Костенко , Богдан Ступка стало тією чуттєвою хвилею, яка наблизила присутніх до поетеси, створила її невидиму присутність в залі.
Вечір вела Ольга Васильєва, яка давно захоплюється творчістю Ліни Костенко і зібрала колекцію книг і аудіо матеріалів , які і презентувала на вечорі .


Надія Петрівна Лохова , яка обожнює творчість Ліни Костенко , виконала пісні на її вірші .


Поетеса нашого міста Анна Купрій прочитала свій новий вірш. 



По закінченню вечора всі присутні одержали маленькі флайери з афоризмами Ліни Костенко - на згадку про зустріч .

Немає коментарів:

Дописати коментар