понеділок, 19 січня 2015 р.

Свято з друзями.


Старий новий рік - це гарний привід ,щоб знову зустрітись старим друзям в бібліотеці . За багато років в бібліотеці-філії № 7 вже склалася постійна бібліотечна спільнота . І звичайно ,бібліотекарі доклали зусиль, щоб зустріч була змістовною, веселою, незвичайною,радісною. Як святкували наші земляки свято старого нового року сто років тому, які були традиційні обряди, гадання розповідала Кісіль Людмила Іванівна, згадуючи розповіді своєї бабусі.



Поринути в історичні далі допомагала виставка книг «Старий альбом». Яким було Кам’янське 100 років тому розказували фотографії з краєзнавчих книг А.Слоневського, Н.Буланової, М.Чабана,И.Подзерко, фотоальбоми та інші книги.

Катерина Григорівна Гречаниченко познайомила з новою книгою А. Слоневського.



І яке ж свято без колядок,пісень, посівань. Поздоровити читачів бібліотеки з старим новим роком прийшли діти з лівобережного центру дитячої творчості. Веселі колядки ,дзвінкий струмочок українських пісень нікого не залишив байдужим.



Поздоровляли й шанували на святі Анатолія Михайловича Жежера з присвоєнням йому почесного звання «Заслужений художник України».



Новий рік був би не новий без нових книг . Радість зустрічі з новими книгами подарувала Туркіна Ніна Іванівна оглядом «Новорічний книгопад».



Традиційно на старий новий рік варили вареники й пекли млинці . В гості до бібліотеки друзі несли вареники та млинці з сиром,картоплею,капустою, шкварками, м’ясом, полуницею, сметаною – адже це « багата кутя». Разом з варениками пригощали один одного гумором, гаданням на варениках, веселими іграми.



Згадали й зіграли із задоволенням в стару гру – лото. І раділи, як діти, виграшу.


Раділи й бібліотекарі , що бібліотека стала тим місцем , що об’єднує, згуртовує і несе радість спілкування спільноті лівобережжя.

Немає коментарів:

Дописати коментар