середу, 28 січня 2015 р.

Це не вигадка, не байка, всі ми любимо Нестайка.

Центральна бібліотека для дітей святкує день народження улюбленого письменника. І не просто день народження, а ювілей. 30 січня виповнюється 85 років Всеволодові Нестайку. Письменник і зараз залишається найвідомішим та найулюбленішим майстром дитячої прози в Україні. Книги його читають тепер онуки та навіть правнуки перших читачів. В нашій бібліотеці зберіглися старі видання творів Нестайка, знайомі старшому поколінню. Для сучасних читачів маємо нові перевидання відомих книг. 


Невелику частину цих творів (бо багато книг видано) на книжковій виставці змогли побачити учні 4х класів колегіуму № 16, які завітали до бібліотеки на літературне свято "Талант великої душі". Більшість з цих дітей читали книги В. Нестайка, а от про його життя  майже нічого не знали. Бібліотекар Табакова І. М. розповіла їм про дитинство письменника, яке припало на воєнні роки. Як згадував у зрілому віці сам Всеволод Зіновійович, стати дитячим письменником його спонукало бажання пережити у книгах щасливе дитинство, якого він не мав.


 На учасників свята чекала не тількі розповідь про В. Нестайка, а й весела гра, яка допомогла нам дістатися до лісу, в якому відбувалися події казкової повісті "Незвичайні пригоди в лісовій школі". На сцені ожили герої книги: Зайчик Кося та директор школи Бурмило Михайлович, лиходій Порча та приватний детектив Бровко, Баба Яга та Бабай. 


Та справжньою несподіванкою став прихід пані Зозулі (бібліотекар Писаревська Т. М.), яка може ворожити на кавовій гущі та зачаклувати учнівський щоденник.


Тож свято пройшло весело, зі сміхом і жартами, як і годиться для дня народження такого веселого письменника, як Всеволод Нестайко. 

Немає коментарів:

Дописати коментар