вівторок, 27 січня 2015 р.

Спостерігати , порівнювати , думати (Миколі Сладкову - 95 років).

Сьогодні, незважаючи на все розмаїття дитячої літератури - яскравої, барвистої, глянцевої - по-справжньому гарну дитячу книгу, до того ж "екологічну" за змістом, знайти не так-то просто. Всі атласи, енциклопедії рясніють безліччю різнорідних фактів і напхані порожньою інформацією, але ніяк не породжують у душі міської дитини почуття любові до природи, зовсім не надихають його на гарні вчинки заради збереження природної краси. Як це не сумно, але у свідомість сучасного міської дитини доводиться штучно вживляти почуття любові до природи.
Один із тих, хто вчить розуміти живе і справжнє   - Микола Сладков, улюблений письменник кількох поколінь .
Сам письменник на численні запитання , чому він пише про природу, відповідав так: «Перша і головна причина, чому я пишу про Природу, це, звичайно, тому що я її дуже люблю. А люблю я її за красу, за загадки, які вона нам загадує, за мудрість її, за її нескінченну різноманітність.
Знайомство з книжками Миколи Сладкова відбулося у вихованців старшої групи СДНЗ№21 «Струмочок». 


Бібліотекар КарпановаС.О. принесла дітям такі збірки: «Хитрющий зайчишка», «В песках», «В степи», «Зеленая саванна», «Знай наших!». Прочитала оповідання «Каменка-плясунья» і «Хитрющий зайчишка».


Діти почули від бібліотекаря : від чого просипається ведмідь навесні, чи можуть мурахи з’їсти змію живцем, що птахи співають голодними. Намагались відгадати скільки живуть ведмеді та чому зозуля підкладає яєчка у чужі гніздечка. Скільки цікавого! Оповідання М. Сладкова з успіхом замінюють енциклопедії.
 Пошукайте твори М.Сладкова в книжкових магазинах, у магазинах "Букініст", в бібліотеках. Подаруйте задоволення собі і своїм дітям.

Немає коментарів:

Дописати коментар