суботу, 7 червня 2014 р.

Фестивальне літо в Україні.

Цього літа сезон фестивалів буде особливим.
 Монофестиваль «Тарасова Гора-2014» на Черкащині 5-8 червня.
Фестиваль, присвячений 200-річчю Шевченка, відбудеться на базі «Придніпровська» в селі Чапаївка поблизу Черкас. Від відвідувачів чекають будь-якої української символіки та козацького зовнішнього вигляду. Публіку розважатимуть українські та закордонні гурти: «Топоркестра», «Бумбокс», «Ефект Метелика», SABO, Шар Айраг, «Мед Хедс» та багато інших. Традиційно на фестивалі буде безліч розваг, серед яких спортивні ігри, конкурси, різноманітні змагання, караоке та багато іншого. О 12.00 планується виїзд організованої мотоколони до Канев а на Чернечу гору.Ціна: хлопці — 200 грн, дівчата — 100 грн.
 Alfa Jazz Fest у Львові 12-15 червня
 Упродовж чотирьох днів на трьох сценах фестивалю виступатимуть понад 100 музикантів із 13 країн світу. Вперше в Україні дадуть концерти Ларрі Карлтон, гітарист, володар чотирьох премій «Греммі»; Чарльз Ллойд, відомий американський джазовий музикант, тенор- і альт-саксофоніст, флейтист; Еліан Еліаш, бразильська джазова співачка, піаністка, композитор. Ді Ді Бріджуотер, американська джазова виконавиця, одна з кращих вокалісток свого покоління, володарка двох нагород «Греммі» та премії «Тоні», також презентує свою програму у Львові.Українські джазмени на фестивалі презентують свою творчість у спільних проектах з іноземними музикантами: одесит із Нью-Йорка Вадим Не селовський виступить у складі свого американського тріо, а Андрій Прозоров та Ілья Алабужев — в австрійському квартеті DACH. Також буде спільний українсько-німецький квінтет Igor Hnydyn Project. Уперше на Alfa Jazz Fest запрошено одну з найвідоміших українських неджазових груп «Бумбокс», яка закриє фестиваль спеціально підготовленою «навколоджазовою» програмою.
 Традиційно вхід на міські сцени — на площі Ринок, де звучатиме драйвова музика, та біля палацу Потоцьких, яка залишиться камерною, — вільний, головна сцена Alfa Jazz Fest в парку культури ім. Хмельницького пропонує слухачам дві опції: партер, куди необхідно придбати квитки, а також вільний перегляд концерту на великому екрані в пікніковій зоні парку.
Ціна — 250-450 грн.
 «Героїчна Тустань» на Львівщині 23 червня
  «Тустань!» пройде у селі Урич Ско лівського району на Львівщині. Дев’ятий раз дійство відбуватиметься у традиційному середньовічному стилі. Відчути древній дух відвідувачам допоможуть змагання реконструкторів, історичний табір, бугурти, нічнi штурми фортеці, середньовічна трапеза, музика, майстерня середньовічного бою, вправляння на стрільбищі (метання ножів, списів, сокир, стрільба з арбалета, з лука), катання на конях, різноманітні майстер-класи танців, гри на музичних інструментах (трембіта, дримба, ріг) та ремесел (гончарство, ткацтво, виготовлення ляльок-мотанок, ковальство, середньовічний орнамент).
  В Урич варто завітати ще й тому, що там є унікальна пам’ятка історії та архітектури ІХ—ХІІІ століття — місто-фортеця «Тустань», аналогів якій немає в Європі.
 Ціна — до 50 грн.
  «Країна мрій» у Києві 5-6 липня
  Олег Скрипка переніс етнічний фестиваль зі «Співочого поля» у парк «Феофанія». У пр ограмі фестивалю «Країна мрій—2014»: Олег Скрипка і джаз-кабаре «Забава» (французька програма), «Бумбокс» і Роман Гриньків, Toumast, KISSMET, Earth Wheel Sky Band, «Перкалаба», The Вйо, Miazsz, «Срібне Весілля». Традиційно на фестивалі очікується різноманіття етнічної та world-music на різноманітних музичних майданчиках: «Велика сцена», «Сцена «Традиція» (раніше — «Під стінами Лаври»), Алея майстрів, дитячий майданчик, «Кобзарська сцена», книжковий ярмарок, «Літературна сцена», «Кримсько-татарська сцена», «Місце сили» (раніше «Алея здоров’я»).
Ціна — 100 грн.
 «Захід» на Львівщині 8-10 серпня
  У селі Родатичі під Львовом на території відпочинкового комплексу «Чарівна долина» під час фестивалю працюватиме чотири сцени. На головній сцені виступатимуть «Брати Гадюкіни», Anti-Flag (USA), «Ляпис Трубецкой» (BY), Noize MC (RU), Zdob Si Zd ub (MD), Lumen (RU), «Скрябін», ТНМК, Billy’s Band (RU), «Тартак», «Перкалаба» та «КораЛЛі». На рок-сцені — «Роллікс», «Тостер», «Тінь Сонця», «Фліт» та інші. На сцені «Зберігайте спокій» у стан медитації введуть «Крихітка», Qarpa, «the Вйо», «Фіолет». На арт-сцені творитимуть чудеса Dakh Daughters, Atmasfera, Illusions і Zapaska.
Ціна — 400-500 грн.
  «Підкамінь» на Львівщині 18-20 липня
 За словами організаторів, музична програма активно готується і надовго запам’ятається шанувальникам української етномузики. Та хто буде виступати, поки що офіційно не оголошують. Олександр Ганущин, організатор «Підкаменя», лише підкреслив, що на фестивалі діятиме жорсткий дрес-код — вишиванка. «Підкамінь» традиційно відбудеться в однойменному селищі, що у Бродівському районі, на межі Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.
Вхід вільний.
  «Бандерштат-2014» у Луцьку 1-3 серпня
 Очікуються виступи хед-лайнерів — «Скрябіна», «Кому вниз», «Роллікса», «Моторолли», «Фіолету», «Веремій». Також для гостей фестивалю свій новий проект «Був’є» презентує лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський. «Бандерштат» особливий тим, що дає майданчик для виступів новим музичним гуртам. Може, й цього літа на сцені у Луцьку загориться нова рок-зірка України.

Немає коментарів:

Дописати коментар