вівторок, 10 червня 2014 р.

Ура! Канікули! Нам сумувати ніколи!


Під такою назвою розпочала діяти в бібліотеці – філії № 5 літня програма інтелектуального відпочинку.
По - літньому яскраво тепер виглядає абонемент і читальний зал. Нові різнокольорові портьєри прикрашені усміхненими сонечками, квіточками, метеликами, які видно навіть з вулиці. Щоб звернути увагу на бібліотеку, працівники використали навіть віконний простір.


Букетики живих квітів на столах і підвіконнях підіймають настрій і охолоджують уяву в ігровій зоні абонементу.
«Фішкою» цього відділу бібліотеки стала книжна торбиночка «Bag yourself a book!», де кожного дня малечу чекає новий сюрприз. Сьогодні це книга Всеволода Нестайка «Удивительные приключения в лесной школе». 


Діти цікавляться літературою з тематичної полиці «Літня пропозиція».


В читальному залі оформлений літній куточок «Граємо, читаємо, літо вітаємо!», де крім дитячих періодичних видань бібліотекарі розмістили настільні ігри «Лото» і «Мозаїку». Це прийшлося до вподоби не тільки дітям, але і їх батькам. 


Літні канікули – це гаряча пора для бібліотекарів, коли дітей не тільки обслуговують книгою, а й організовують для них цікаве і змістовне дозвілля.
Що таке «бібліотечна тиша» бібліотекарі навіть забули. Кожного дня до нас у гості приходять дітлахи з пришкільного табору «Сонячні промінці», СЗШ № 29; вихованці дитячого санаторію; дворова малеча. Вже третій сезон бібліотека практикує таку форму роботи, як відеосалон « Країна Мультляндія». Кожної середи та четверга о 16-00 ми чекаємо малечу на перегляд веселих і добрих мультфільмів! 

 
З дошкільнятами та першокласниками IV загону провідний бібліотекар Ганна Какуша провела літературну годину «Сяйте, усмішки, сонцем зігріті». Творчість та життєвий шлях Едуарда Успенського був поданий дітям у вигляді гри. Познайомила Ганна Борисівна дітей і з мультиплікаційними фільмами, знятими за творами цього автора. 

 
Діти 4, 5, 6 класів з I загону разом з завідуючою бібліотекою Юлією Задорожною мандрували світом в інформаційному круїзі за ілюстрованою енциклопедією для дітей «Чудеса світу».


За допомогою глобуса Сухов Данил, учень 5 – б класу, зробив екскурс по материкам і океанам.

 

Віртуально ми побували біля Єгипетських пірамід, подихали свіжим повітрям садів Семіраміди, побували у храмі Артеміди в Ефесі…Не забули ми і нашу рідну Україну з її Софіївкою в Умані, Хортицею у Запоріжжі, Києво  – Печерській Лаврі у Києві, заповіднику «Кам’янець» у Кам’янець – Подільському… 


Програма інтелектуального відпочинку розрахована на все літо!
Тож – не зволікай! Приєднуйся до нас!     

Немає коментарів:

Дописати коментар