пʼятницю, 13 червня 2014 р.

Навчальний візит до бібліотек Рівненської області

3-5 червня заступник директора по роботі з дітьми Дорофеєва Т.В. здійснила навчальну поїздку до бібліотек Рівненської області.В перший день для бібліотекарів  гостинно відкрила двері Рівненська обласна наукова бібліотека.РОУНБ активно впроваджує послуги е-урядування,тут працюють "Інститут третього віку", Інтернет-центр "Окуляр" для незрячих та слабкозорих, "Кімната сімейного читання";для людей з обмеженими можливостями  виходить інформаційний бюлетень "Інва.net".















 РОУНБ обслуговує щорічно 41,8 читачів, кількість відвідувань 1109,4 тис.,в т.ч.971,5 тис. звернень на веб-сайти бібліотеки (6 сайтів).Книговидача становить 723,7 тис. пр., фонд бібліотеки -540,53 тис.пр.РОУНБ має 71 комп`ютер, в т.ч. 50 з них підключено до мережі Інтернет.В 2013 році РОУНБ надала платних послуг на суму 59667 грн.


 РОУНБ має електронну бібліотеку - 58,17 тис. БЗ,обсяг власних електронних баз даних на 01.01.2014 р. складає 690,3 тис. записів.
Ввечері нас запросили до Рівненської обласної бібліотеки для молоді, яка вразила бібліотекарів своїми інсталяціями.


В мистецькій залі поділилися досвідом роботи з обдарованою молоддю,якій, навіть, дарують віру в життя і відкривають світи(на прикладі фотохудожника-інваліда).
    Наступного дня бібліотекарів запросили до Березнівської Центральної районної бібліотеки. в якій створено перший на Рівненщині медіа-центр.


 Публічно-шкільна бібліотека села Немовичі вразила комп`ютерною обізнаністю сільського бібліотекаря і тим, як вільно вона володіє веб-термінологією.
 Бібліотекарі публічної бібліотеки смт.Клесів показали музейну експозицію "Корисні копалини Клесова"(в районі видобувають граніт і бурштин) і провели екскурсію "Поліський Версаль" в дендропарку лісництва.


Наступний візит дня - до районних бібліотек міста Сарни, які знаходяться в двоповерховому приміщенні.В дитячій бібліотеці в 2013 році відкрито кімнату сімейного спілкування "Країна щасливої сім`ї" і працює клуб за інтересами "Книга і лялька".

Такі бібліотекарі зустрічають дітей під час свят

  В бібліотеці для дорослих працює мистецький салон, де в цей час була представлена виставка українських рушників.Вразив рушник розміром 2х2 м., що його по черзі вишивали майстри Сарненщини до 200-річчя Т.Г.Шевченка.


 Останній день візиту почався в селі Грем`яче,де бібліотекарем працює, закохана у свою справу,Лариса Лаптєва.Ця молода жінка вразила всіх комп`ютерною компетентністю, стильністю в оформленні бібліотеки, активністю в соціальних мережах і просто своїм ставленням до роботи!


 Приємно здивували гостей бібліотекарі Острозької районної бібліотеки.Вони впровадили проект "Кіномайданчик "Планета кіно" для дітей з вадами слуху, літню програму "КіноНаВухахСтояння" з виїзним кінотеатром "Кіно на колесах" в сільських бібліотеках району, а зараз активно проводять вуличну акцію"Здолаємо туберкульоз разом", під час якої показують створений відеоролик,проводять опитування,роздають листівки (використовують автомобіль).



  Розбавили насичену програму візиту екскурсії в музей книги і до Острозького замку.


 Директори ЦБС зі східних і південних областей України надовго запам`ятають гостинних колег Рівненщини і впровадять в себе їх успішний досвід!

 
Так нас зустрічали на Сарненщині   


 
Зустріч у селі Грем`ячому Острозького району







   
В Острозі нас зустрів Іван Федоров

2 коментарі: