суботу, 27 березня 2021 р.

Кам'янське відкриває письменницю Ірину Власенко

Я вже поширювала   інформацію про неї у фейсбуці на сторінці "Моє Кам'янське". Планувала  поспілкуватись, бо все ще пов'язане з Кам'янським - сфера моєї зацікавленості. А тут ще й спільні знайомі знайшлися.


І ось вам..."Вітаю, я колишня кам'янчанка, училась у школі № 20. Зараз письменниця. Маю кілька книжок і хочу подарувати вашій бібліотеці, якщо ви їх не маєте. Напишіть мені номер Нової пошти й контакти отримувача. Буду рада, що мої колишні земляки будуть читати мої книги".


   
Відтепер п'ять новеньких книжок з автографом авторки чекатимуть на читачів бібліотеки на Шевченка. Красно дякуємо, пані Ірино!

Ірина Власенко – українська письменниця, дипломантка Міжнародного конкурсу «Коронація слова» (2017, 2019), лауреатка Державної премії ім. М.В. Гоголя (2019). Вчителька зарубіжної літератури Центру дистанційної освіти «Джерело», вільна журналістка, блогерка. З 2002 року проживає в  Києві.


Ірина Власенко народилася 24 жовтня 1965 року у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області в родині військового та вчительки. У 1983 році закінчила середню школу № 20 у місті Кам'янське (Дніпродзержинськ). Після чого вступила до Київського Національного педагогічного університету імені М.Драгоманова. 

У 2009 році сучасний міський роман «Синдром зародка», який порушує гострі соціально-психологічні проблеми сучасності, зокрема абортів і покинутих дітей, потрапив у фінал конкурсу «Євроформат-2009».

У 2017 році рукопис роману «Чужі скарби» отримав Спеціальну відзнаку за розкриття суспільної проблеми від Київського університету імені Б. Грінченка на «Коронації слова».

У 2019 диплом «Коронації слова» отримав рукопис роману Ірини Власенко «Всередині яблука».

У 2020 році у видавництві «Кондор» вийшов роман «Квітка з Манхеттена», присвячений американській співачці з українським корінням Квітці Цісик.

Ірина Власенко отримала відзнаку «Вибір видавця» від конкурсу «Коронація слова» за рукопис «Спіраль мовчання» у 2020 році.

Реалістичні твори письменниці присвячені соціально-психологічним проблемам сучасності, які тісно пов’язані зі складною і суперечливою історією України. Її цікавить  психологія стосунків, кохання, виховання, історії відомих особистостей. 

Так вже сталося, що авторка багатьом кам'янчанам невідома, та й книжок у бібліотеках не було. Настав час виправити цю ситуацію.

#абонеменирекомендує книжки Ірини Власенко й запрошує всіх на онлайн зустріч з авторкою, що відбудеться 22 квітня. Слідкуйте за оголошенням.

Немає коментарів:

Дописати коментар