неділю, 28 березня 2021 р.

Тиждень дитячої та юнацької книги з #УІК

Понад 500 новеньких книжок для дітей та підлітків розійшлися публічними бібліотеками Кам'янського за програмою #пересувна_колекція_книг_від_УІК.


Радіємо, що більша кількість читачів зустрінуться з книгами.

Приємно читати такі відгуки:"Натрапили у бібліотец-філії №8 на книгу Олександра Гавроша "Казки для Елізи ". 


Ми звикли, що слово казка пов'язане з чимось чарівним, але в Елізиних казках перед нами розгортається буденне життя. Та магія в тому, що у повсякденні можна теж побачити незвичайне. Герої Гавроша годинник, прапорець, пляшечки від напоїв живуть особистим життям і, якщо придивитися до них, можна відчути їхню радість, біль, тугу. Кожна казка філософська, бо вона змушує замислитися, кожну можна обговорювати у родинному колі. Ці історії занурюють дорослих у дитячі спогади, а дітям пояснюють на простих прикладах, що таке дружба, самовідданість, любов. Приємного читання". Тетяна Юхимець.

Книжкових сюрпризів було дуже багато не лише для читачів,  а й для бібліотекарів.

Ось, погляньте як привітали   бібліотеку - філію №8 їхні друзі - учні 4 - І класу НВК №37. Справді чудово?


Бібліотекарки чекають на юних відвідувачів, їхніх батьків, щоб відправитись у нові, цікаві та захоплюючи подорожі  безмежною Книжковою країною, де кожен читач  бажаний гість.

Навіть день народження Олександра Гавроша - улюбленого письменника читачів центральної міської бібліотеки для дітей використали з користю.

Завдяки українському інституту книги на полицях центральної бібліотеки для дітей  з'явилась новенька серія книжок письменника. 

У такий спосіб бібліотекарки ювіляра привітали  та дітей порадували новинками. В умовах карантину за допомогою відео найкраще й найшвидше достукатись до читачів. І це у них добре виходить.

Кожна доросла людина й дитина  хоча б один раз у житті мріяла про песика..... Саме ці книги розповідають нам про чудернацькі пригоди різних собак, які врешті-решт змогли знайти собі домівку і люблячих хазяїв.


Канікули - час для зустрічей з улюбленими письменниками. Але карантин... Якщо дітям не можна зараз йти до бібліотеки, ми підемо до них.

Бібліотекарі юнацького відділу організували декілька зустрічей з дитячими письменниками нашого міста і сподіваються, що  книги Олени Ляшенко  та Олега Майбороди увійдуть до переліку книг УІК наступного року та поїдуть до інших бібліотек України. Ми дуже хочемо бачити на їхніх книжках наліпку #ця_книга_у_бібліотеці_завдяки_УІК. Вони того варті.


Кам'янська байкарка Олена Ляшенко зустрілася з вихованцями
 ДНЗ №3 "Планета дитинства"!


Які ж щирі, розумні, дружні, доброзичливі, 
позитивні діточки підростають у Кам'янському! 


Лише за годину спілкування вони стали добрими друзями,
 ніби були знайомі все життя!


Відтепер авторка має купу запрошень на дні народження та гостини))) " Після таких зустрічей прокидається натхнення. Тож, пішла за новими байками)))" ділиться враженнями Олена Ляшенко.

Наступна зустріч також буде феєрічною. Інакше й бути не може, якщо  дітей відвідує дитячий писменник Олег Майборода. 


Але про це розповім наступного разу.

Немає коментарів:

Дописати коментар