середу, 3 березня 2021 р.

Правила співжиття з сусідами від бібліотеки - філії №7 м.Кам'янське

2020 рік для бібліотеки - філії  видався випробувальним. Довелося залишити миле, комфортне, обжите приміщення й будувати бібліотечне життя за новою адресою пр. Дружби народів,39. 


Перспектива переїзду бібліотеки на нове місце відверто лякала. Перші асоціації:відсутність фінансів, робочої сили, транспорту, а єдиний спонсор, меценат й робоча сила - це три бібліотекарки, та їхні родини. Це вже другий переїзд, але вони впоралися. 

Пройшов рік, і знаєте, не такий страшний чорт, як його малюють, точніше – не все так лячно як здавалося. Читачі, як завжди, прийшли на допомогу, та  й  з новими сусідами вже познайомилися, а постійні читачі відшукали нову адресу.

Бібліотекарки бібліотеки-філії №7 м.Камянське діляться власним досвідом про те, як нові сусіди стають читачами та друзями на довгі роки.

Сусіди, друзі та знайомі - це величезне джерело ресурсів. У першу чергу, вони можуть допомогти власною працею. Крім того, у них часто можна знайти потрібні інструменти, матеріали, вони допоможуть у переїзді.  І не забувайте, що у них також є друзі, сусіди та знайомі.

Активні громадяни Віктор Зінченко, Ольга Васильєва, Євген Стрельник та Віктор Стрельник з друзями, родини Бєлових, Мясоїд, Гнідіних об'єднались в клуб допомоги бібліотеки "Сусіди", та згодом ця спільнота стала осередком творчих і талановитих людей.

Після довгої перерви вже на новому місті  зустрілись члени клубу "Сусіди" на майстер - класі Дяченко Наталії. Заряджались творчою енергією, релаксували, спілкувались, ділились спогадами, домовлялись про плани - все як на зустрічах добрих старих друзів. 





Пізніше влаштували Хобі-день - такий собі виставковий день поробок і колекцій.  
Про саме колекціювання яскраво розповіла Васильєва Ольга - власниця колекцій наперстків і ножиць. 




Про свої колекції сірників і етикеток розповідали Зінченко В .І., Туркіна Н.І.про колекцію порцелянових  статуеток,  Яланська В. В. презентувала фігурки-символи року. Найменша "сусідка" Сідорова Мілана показала  свою колекцію підстругачок для олівців.


В цей день "дебютувала" Федорова Тетяна зі своїм новим захопленням - мистецтвом "Ошибана" - картинами з сухих квітів.

Всю зиму вона працювала над цими картинами і результат вражає. Невдячна ця справа описувати творчі роботи. Їх треба бачити  на власні очі.



Тут були представлені незвичні ляльки - мотанки та в'язані іграшки, картини в стилі "кінусайга", міні-лялечки, вироби з солоного тіста та  роботи в стилі стимпанк. 





Не знаю я кращого місця для соціалізації бібліотеки ніж житловий багатоповерховий будинок. Тут один одному друг, брат і часом сват. Але тут, як і в кожному царстві, є свої неписані правила. 

Правила співжиття з сусідами від бібліотеки - філії №7 м.Камянське

Пам’ятай, що ти живеш не один! Звертайся по допомогу. 
Не вішайте носа, якщоі терміново потрібен цвіт папороті взимку – хтось та й має. А якщо потреба щось знайти більш тривіальна, то взагалі проблем не буде. Запитай у сусідів. У них завжди щось потрібне знайдеться.

Соціалізуйся! Хоч це і не правило, а порада, – не нехтуйте нею. З більшістю своїх сусідів  бібліотекарки познайомились на майстер-класах, творчих вечірках, виставках, облаштуванні спільного подвір'я тощо. І мова не про алкоголь і дикий «двіж», а про незабутню теплу атмосферу вечорів,  смак запашного чаю і душевність розмов.

Підбиваємо підсумки: трішки зусиль і нові шпалери, меблі, картини, фіранки, килими від турботливих сусідів допоможуть зробити вашу нову оселю затишною. А трішки винахідливості та терплячості врятують від будь-яких непорозумінь.











Немає коментарів:

Дописати коментар