пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Посади магнолію — ​​подаруй красу місту!

Члени клубу садівників і квітникарів "Маєток" бібліотеки на Шевченка м.Камянське планують придбати декілька саджанців магнолії та висадити їх у міському парку культури та відпочинку.

На при кінці  2020 року стартувала акція «Посади магнолію — ​​подаруй красу місту!" та розпочався збір коштів на саджанці, відбулися консультації з освіченими садівниками, онлайн зустріч з активістами м.Стрий, де вже втілено в життя подібна ідея.


Ні для кого не секрет, що наше місто дуже важко назвати красивим. Про що можна говорити, якщо місто, що стоїть на Дніпрі, не має навіть своєї набережній? Не хочеться лаяти міський парк, алей хвалити його — значить лицемірити.

Шановні кам'янчани, клуб садівників і квітникарів «Маєток» пропонує кожному з нас, хто по-справжньому, а не тільки на словах, любить своє місто, приєднатися до акції «Посади магнолію — ​​подаруй красу місту!».
Долучайтесь до ініціативи міських садівників і квітникарів. Будь-хто з небайдужих мешканців може оплатити ціле дерево або й кілька, а надалі зможе ці дерева посадити разом з активістами.

Хотілось, щоб у міста з'явилася дуже красива і гідна традиція: кожну знаменну подію відзначати висадкою красуні магнолії. Створюється молода сім'я — висаджуємо магнолію! Народився в сім'ї малюк — висаджуємо фамільне дерево!
Пішла з життя дорога й кохана людина — посадимо в пам'ять про неї прекрасне дерево! Хіба це нездійсненно? Це як раз той рідкісний випадок, коли все залежить тільки від нас самих, нашого бажання, людяності та любові.

Але якщо комусь гріє душу вид квітучої сакури, так, будь ласка, ми лише радітимемо !!! Висаджуйте саджанці сакури!

Ми обіцяємо, що про свої саджанці дбатимемо, як про власну клумбу: будемо берегти, вчасно підливатимуть кущі, які будуть квітнути та стануть окрасою міста. Можливо, проєкт стане натхненням змінювати своє місто на краще разом.

Маленька довідка.

Чому саме магнолія? Сакура хороша, слів немає, але ... Неважливо, який сорт, всі магнолії, ну, просто неймовірні, чарівні!

Зацвітають вони раніше за сакуру і цвітуть довше — понад місяць, це точно! Крім того, у неї є ще одна незаперечна перевага, вона цвіте два рази за сезон ніжним і  буяє ванільне — цитрусовим ароматом.

Ми надаємо перевагу морозостійким сортам: «Чорний тюльпан» і «Суланжа Альба».




Алеями магнолій та сакур вже можуть похвалитись   Одеса, Львів, Стрий, Мукачево, Чернівці, Дніпро, Ужгород… Сподіваємось у цей перелік увійде й м.Кам'янське

За інформацією звертайтесь за адресою пр. Тараса Шевченка,14
вівторок  п'ятниця 10.00 - 18.00
e-mail lib.dndz@ukr.net

Беленко Алла, членкиня спілки журналістів України, провідна бібліотекарка бібліотеки на Шевченка, керівниця клубу садівників і квітникарів «Маєток».

1 коментар:

  1. Хотів би посадити магнолію на перехресті вулиць Хмельницького Зелена. Там зрізали старе дерево залишилася коренева система. Чи можна з кимось домовитися вилучити корінь про все інше домовомося

    ВідповістиВидалити