четвер, 11 лютого 2021 р.

8-й літературний конкурс "Віварт"

 Централізована бібліотечна система м. Кам’янського, молодіжний мистецький проєкт “VivArt” і видавництво «ФОП Дружко» за підтримки Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України, Департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, ГО «Бджола»  оголошують восьмий Всеукраїнський молодіжний літературний конкурс “VivArt”.

Конкурс включає в себе номінації: поезія та проза. Конкурсанти, що увійдуть до короткого списку конкурсу, отримують звання фіналіста і право на публікацію в однойменному альманасі.

Рішенням поважного журі разом з патронесою конкурсу Еліною Заржицькою в усіх номінаціях буде також обрано лауреатів, які, окрім публікації в альманасі, отримають бонус – право на видання персональної книги у видавництві «ФОП Дружко» на пільгових умовах. Усі переможці конкурсу нагороджуватимуться дипломами та ексклюзивними подарунками. Також серед усіх конкурсантів патронеса «VivArt VIII/21» Еліна Заржицька обере свою «симпатію», що отримає від неї окремий ексклюзивний приз.

Роботи приймаються з 1 лютого до 1 квітня 2021 року. Підведення підсумків та нагородження переможців відбудеться 12 червня 2021 року.

I. Загальні положення

1. Конкурс „ VivArt” – це творча ідея централізованої бібліотечної системи та однойменного молодіжного мистецького проєкту.

2. Мета конкурсу – сприяти культурному і духовно-естетичному розвитку Придніпров’я та України в цілому, активізувати творчі процеси, згуртувати талановиту молодь, популяризувати творчість обдарованих молодих українських авторів.

II. Організатори конкурсу

Загальне керівництво організацією та проведенням конкурсу здійснюється колективом центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка м. Кам’янське (кураторки Денісюк Л.А., Т.І.Герасюта) та учасниками мистецького проєкту «VivArt» і членами НСПУ (координаторка М.О. Дружко).

III. Журі конкурсу.

Членами журі конкурсу є професійні письменники, автори прозових та поетичних творів, члени Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України. Очолює журі конкурсу директорка видавництва «ФОП Дружко», письменниця Марія Дружко. Патронесою конкурсу «VivArt VIII/21» є відома українська письменниця і культурна діячка Еліна Заржицька.

IV. Вимоги конкурсу

1. У конкурсі можуть брати участь літератори віком від 13 до 40 років. Учасники конкурсу розподіляються за наступними віковими категоріями: молодша група (13 – 20 років), середня група (21 – 30 років) та старша група (31 – 40 років).

2. Конкурс проводиться у номінаціях: поезія та проза.

3. Обсяг робіт: проза (до 10 друкованих сторінок), поезія (до 10 друкованих сторінок)

4. Вимоги до оформлення.

Тексти українською чи російською мовою, набрані на комп’ютері (формат Microsoft Word, шрифт Times New Roman 14, міжрядковий інтервал 1, поля по 2 см кожне), подаються в електронному вигляді. Файл типу doc rtf docx. У назві файлу обов’язково вказати прізвище та ім’я автора, номінацію та вікову групу (Наприклад: Петров ВІ-проза-старша.docx).

5. До поданих літературних творів окремим файлом додається інформація про автора:

- Повне ім’я, прізвище та по батькові.
- Дата народження і вік.
- Домашня адреса, контактний телефон, e-mail.
- Місце навчання (роботи).

Також подаються коротка творча біографія та фотографія учасника у форматі jpg, jpeg у хорошій якості (не менше 2 мб). .

6. Твори не розглядаються якщо:

- оформлення робіт не відповідає вимогам, розміщеним у п. 3, 4 даного положення;

- не подано відомостей про автора, передбачених п. 3, 5 цього положення;

- запропоновані роботи вже оприлюднювалися на інших конкурсах або представлялися на цьому конкурсі у минулі роки;

- подані твори містять сцени насилля, мають агресивне чи сексуальне спрямування;

- роботи подано запізно. 

7. Твори, подані на конкурс, не рецензуються і не повертаються авторам.

IV. Терміни та порядок подачі робіт на конкурс

Для участі у конкурсі авторам необхідно подати творчі роботи з 1 лютого до 1 квітня 2021 року. Твори з позначкою „ молодіжний конкурс “VivArt” слід надсилати на електронну скриньку: vivartdndz@gmail.com

За довідками та з пропозиціями телефонуйте: +38 (097) 46-79-607.
За перебігом конкурсу спостерігайте на сторінці мистецького проєкту «VivArt» у мережі Facebook за посиланням:

Немає коментарів:

Дописати коментар