неділю, 14 лютого 2021 р.

"Сирійська історія кохання":дискусія й кінопоказ до Дня Святого Валентина

В клубі документального кіно Ducudays ua Прометей юнацького відділу бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське до Дня Святого Валентина дискутували під час кінопоказу фільму «Сирійська історія кохання».


Революція і війна, зради та поневіряння, кризи середнього віку й вміння прощати – все це універсальні складові формули любові глобального світу. Як знайти кохання та не втратити себе в цьому шаленому божевіллі, зберегти любов і не впасти у відчай, коли, здається, життя нестерпне?

Фільм «Сирійська історія кохання» режисера Шона МакАллістера став третім у списку найкращих стрічок The Guardian 2015 року, а також отримав Приз журі на Міжнародному фестивалі документального кіно у Шеффілді та Міжнародного кінофестивалю Watch Docs у 2015 році.

Стрічка «Сирійська історія кохання» розповідає історію друзів та коханців Амера і Раґди, які познайомилися в тюремній камері в Сирії. Коли режисер Шон МакАллістер вперше зустрівся з цією родиною, Раґда знову була за ґратами, залишивши Амера самого доглядати за чотирма їхніми синами. Та під час «Арабської весни», доля родини безповоротно змінюється. Для закоханих – це мандрівка надії, мрій і відчаю заради революції, батьківщини та одне одного.

«Сирійська історія кохання» – це реальна історія про реальних людей. Британський режисер знімав життя сирійського подружжя активістів із Дамаска упродовж п'яти років. Він показує, як чоловік і жінка брали участь в антиурядових протестах проти президента Башара Асада, а потім виїхали з країни з дітьми. У 2011 році Мак Аллістер сам потрапив до сирійської в'язниці, де, як він розповідає, став свідком тортур інших ув'язнених.

Після перегляду стрічки керівниця клубу Наталія Бохан запропонувала учням  Центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів поговорити про те, як ми розуміємо поняття «правозахисна діяльність» та яка її мета. Хто такий правозахисник? До перегляду фільму заповнили анкету, а потім після перегляду. 






Погляньте, як змінилися думки глядачів за час перегляду фільму. 




Ось так за допомогою кіно можна доступно та весело розповідати дітям і дорослим про такі непрості речі, як права людини.



Немає коментарів:

Дописати коментар