пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

"Робота без авторства": кіно на вечір п♥ятниці

Історична драма «Робота без авторства»  режисера та сценариста Флоріана Хенкеля фон Доннерсмарка, відомого передусім своїм фільмом «Життя інших», що вийшов 2006 року та виборов безліч престижних нагород. 

Події починаються в Дрездені 1937 року і поступово ведуть нас в Дюссельдорф шістдесятих років минулого століття. У центрі сюжету опиняється п'ятирічний хлопчик на ім'я Курт. Разом зі своєю тіткою він відправляється на виставку. Саме вона заявляє йому про те, що при вивченні мистецтва він не повинен відводити свій погляд, адже тільки так можна зрозуміти задум автора і побачити те, що не бачуть багато людей. Курт уважно прислухається до її слів, навіть не підозрюючи про те, що вони раз і назавжди сформують його образ мислення і навіть життя.


При написанні сценарію фільму Флоріан Генкель фон Доннерсмарк спирався на реальні події. Образ головного героя Курта Барнтера заснований на життєвій історії німецького художника Герхарда Ріхтера. За основу було взято книгу «Художник з Німеччини. Герхард Ріхтер. Драма сім'ї» Юргена Шрейбера.
Дитинство Ріхтера припало на нацистські роки, що вплинуло не тільки на його життя, але і на його творчість.
  
Вільний переказ насиченого драмою життя німецького художника Герхарда Ріхтера з дуже красивою картинкою під чудову музику Макса Ріхтера. Попри 3-годинний хронометраж і гіперболізовану, часом навіть дешеву мелодраматичність, фільму вдається підняти важливі теми. 
 https://filmax.com.ua/filmynew/2485-robota-bez-avtorstva-2020.html

Немає коментарів:

Дописати коментар