неділю, 2 грудня 2018 р.

Щеплення від цифрового кретинізму

Панове! Чи помічали ви, що в нашому місті при загальній його занедбаності, є неочікувано затишні і навдивовижу відверто красиві та значущі куточки. Потрапляючи в які душа сповнюється спокоєм. Знаходить впевнену рівновагу, щоб жити. Тут і зараз! Не відчувати себе безпорадною тріскою в бурхливому морі викликів сьогодення. І мова зовсім не про його центральну частину.




Серед багатьох інших є таке місце поряд з готелем «Зоря», де посеред зелен-саду, ось уже два десятки літ – живе невеличка бібліотека. Наголошуємо! Живе!
Адже дико дратує, коли чуєш просторікування деяких невігласів, що сьогодні книга віджила своє. І бібліотеку замінив могутній і всеохоплюючий І-нет. Добродії, а чому ви вже не сумніваєтесь в потрібності храмів? Маєте сумний досвід? Пам’ятаймо, шановні, що бібліотека, навіть маленька, теж храм, де шанують КНИГУ: мудрість, творчість, досвід, людину, що мислить.




Саме тут наші дітки отримують перше щеплення від цифрового кретинізму. Малятам пропонують театральні фантазії, де через гру, ляльку заохочують до поезії, разом поринають в казку, фантазуючи пізнають смак іронії.


Молодші школярі через голосні читання відкривають безмежний світ літератури. У бібліотеці весело розважатися разом, грати в улюблені ігри, щось майструвати чи дивитися добрий мультик за казкою чи книгою і тут же ділитися враженнями з друзями. Старших школярів покличуть в краєзнавчу мандрівку вражаючими сторінками історії рідного міста.



Саме тут може відбутися зустріч дитини з КНИГОЮ, що вплине на її життя. 


Клуб «Позитив+» це окрема, вже 4-х літня історія зустрічей читаючих людей. Визнаймо, сьогодні найбільш активні читачі – люди старшого віку.



 В них, нарешті, з’явився вільний час! Для читання, спілкування, творчості. Скільки тем розглянуто за 4-ри роки! А задумок ще більше. Нові люди долучаються до роботи клубу. А найактивніші давно потоваришували і разом проводять час: виїжджають на природу, відвідують театральні вистави, різні культурні заходи в місті. Два вівторки на місяць незмінно поспішають на зустріч до бібліотеки. Посперечатися про прочитане, послухати музику, вшанувати День поезії. Допомогти організувати сімейне свято чи майстер клас. Чи нарешті відсвяткувати День Варення чи Веселої картопельки.


Бібліотека-філія №4, м.Кам'янське, вул.Бурхана,9

Немає коментарів:

Дописати коментар