понеділок, 24 грудня 2018 р.

Хендмейд тур країнами світу за 14 годин

Завершився авторський проект Стрельнік Людмили- завідувача бібліотеки-філі№7 на Бульварі Героїв,6 м.Кам'янське "Хендмейд тур країнами світу за 14 годин"


Меседж проекту: ми можемо самі створювати необхідне для свого життя… 


Мета: Перетворення споживачів у творців.

Завдання: Створити школу креативного рукоділля для тих, хто любить майструвати і хоче навчитися робити щось своїми руками, пізнати культури країн світу через декоративне-ужиткове мистецтво, літературу, кіно, театр.
Проведено 7 унікальних майстер-класів, які відвідало близько 100 читачів та мешканців мікрорайону. Маленька бібліотека не мала можливості прийняти усіх бажаючих!Кожного разу  нова країна, новий майстер-клас, нові знання, нові навички, нові поробки. Розповімо про декілька з них.
Стартував хендмейд-тур країнами світу  зі знайомства з  голандським рукоділлям-айрис-фолдинг. Майстриня Васильєва Ольга підготувала для виставки зразки листівок в техніці айрис-фолдинг і провела майстер-клас.




Наступного разу мандрували  Північною Америкою. Як завжди, окрім майстер-класу, Ольга Андріївна підготувала ще й розповідь про види творчості, притаманні американському континенту. Зацікавлені учасники з ентузіазмом взялися до роботи та швидко переконалися, що виготовлення мандали з ниток, окрім бажання, потребує акуратності, уважності та терпіння. Але всі впорались на "відмінно"! А на додаток пані Ольга зробила виставку, на який мирно співіснують зразки творчості індіанців з племені уічолі та американських колоністів.




Майстер-класом Васильєвої Ольги "Ткацтво на кілочках" завершився проект «Хендмейд тур країнами світу за 14 годин". На з заняттях розбирались з тонкощами японського ткацтва на кілочках. Майстриня провела екскурс в світову історію ткацького ремесла та навчила основам цього різновиду народного мистецтва.






Проект виявся дуже вдалим.На майстер-класи записувалися зазделегіть, місьць усім не вистачало, засідання повторювалися.Завдяки зусиллям бібліотекарів та майстринь Ольги Васильєвої, Тетяни Мінченко завдання проекту виконано.У бібліотеці зараз працює і дуже професійно "Школа рукоділля!".Чекаємо на нові майстер-класи!


Немає коментарів:

Дописати коментар