пʼятницю, 24 серпня 2018 р.

Кіно на п'ятничний вечір

Сьогодні про Фінляндію не згадує лише лінивий!І освіта там найкраща, і бібліотеки найсучасніші і найкращі,і...
Чи не хочете Ви фінського щастя від режисера Акі Каурісмякі?Щонедавно відкрила для себе сучасну фінську літературу і кіно. Рекомедую до пергляду кінострічку «Гавр»комедію-драму 2011 року режисера Акі Каурісмякі у копродукції з кінематографістами Фінляндії, Франції та Німеччини.



Слово «утопія» означає «немає такого місця». Як же немає, ось воно: Гавр Акі Каурісмякі - місто постарілого сонця, нова Атлантида. У цій старомодно-добродушній утопії прості робочі люди поважають один одного, крамарі милосердні, діти знаходять батьків, старі рокери збирають повні зали, смертельно хворі одужують, а поліцейський ходить з ананасом. Таким бачать світ тільки діти, люди похилого віку і великі режисери: лиходії - умовні, віра в чудо - не так вже й наївна, а люди діляться на хороших і поганих, а не на легальних і нелегальних іммігрантів.

А ось ще один фінський фільм-"Ріккі Репер"-музичний сімейний фільм, який сподобається кожному. Ріккі Репер в рік своєї прем'єри став одним з найкасовіших фільмів Фінляндії.


В основу фільму лягла серія дитячих книг Сінікка і Тііни Нополів. Ріккі-10-річний хлопчик, який дуже любить грати на барабані і читати реп, і славиться звичкою потрапляти в різні неприємні ситуації. Самостійний і спритний хлопчик протистоїть дивним дорослим з його світу, які просто не в змозі впоратися з його пристрастю до гучних звуків. Але все ж він стоїть на боці добра в цьому світі. 

Приємного перегляду.

Немає коментарів:

Дописати коментар