пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

Кіно на п'ятничний вечір

"Книжковий злодій" — воєнна кінострічка, знята режисером Брайаном Персивалем за мотивами роману Маркуса Зузака «Крадійка книжок».
Історія про маленьку дівчинку Лізель Мемінґер, яка в страшні роки Другої світової, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу Слів і, втративши все інше, вижила — завдяки лише цій силі.



Роман австралійського письменника Маркуса Зузака «Крадійка книжок»(2006 р.) - це разюча історія, яку розповідає... Смерть! У автора вона є чоловіком.



Уперше Смерть побачив маленьку Лізель, коли прийшов забрати душу її братика. Він став свідком того, як дівчинка вкрала першу книжку, і зацікавився її долею. Він приходив до її будинку, де родина, ризикуючи життям, переховувала єврея. Він слухав, як Лізель читала книжки під час бомбардувань. Смерть завжди був поруч. Під час останньої зустрічі він розкриє крадійці книжок свою найбільшу таємницю.

Не шукайте в книзі «поганого» героя, не варто. Його там просто немає. Абстрактне зло - Гітлер - просто існує понад сюжетом. Його ненавидять, його бояться, за ним слідують. Війна - всього лише факт. Смерть - то взагалі оповідач. нема тут злих, є тільки звичайні. Вони брешуть, помиляються, зляться, дружать, пробачають. А ще - крадуть. Щоб поїсти, зігрітися, вижити. Руді краде їжу, Макс краде час, Ільза дружбу. Всі щось крадуть. А от Лізель краде книги.

І фільм і книга вартісні та важкі водночас. Вони готові вам подарувати дуже глибинну складну історію, якщо ви будете готові дати їй можливість трішки поранити вашу душу нею. 

Немає коментарів:

Дописати коментар