середу, 1 серпня 2018 р.

В Японії створили книжку-картинку про те, як з’являються ідеї

Що ви робитимете, коли вам неодмінно треба буде розмішати цукор чи молоко у каві, але поруч не знайдеться ложки? Японська студія дизайну «Nendo» створила дитячу книжку-картинку, що розповідає історію про чашку, яка намагається вирішити цю проблему.
Це перша книжка-картинка студії, створена її засновником Окі Сато. Називається вона «Що таке чашка?» та має на меті пояснити, як народжуються ідеї творчого дизайну.


Щойно чашка помічає, що вона не має ложки для перемішування цукру та молока, вона намагається вирішити цю проблему, змінюючись у різні форми. Серед багатьох варіацій чашка перетворює своє пласке дно на конус, щоб обертатися на його осі та змішувати рідини всередині себе. Вона також розтягується так, щоб мати два отвори, потрапляючи в кожен з яких окремо молоко й кава змішуватимуться всередині.

Дизайн – це не тільки про створення красивих форм, а й про визнання маленьких незручностей у нашому повсякденні та пошук нових шляхів їх вирішення. Загальне послання книги полягає в тому, що навіть найменші і, здавалося б, нудні речі в нашій повсякденній роботі можуть урізноманітнити наше життя і збудити фантазію, якщо приділити їм трохи більше уваги
пояснюють у студії.

Сато хотів створити дитячу книгу, щоб передати батькам повідомлення: «Будьте відкритим до унікальної уяви своєї дитини, розвивайте творчість та здатність дивитися на речі з іншого боку».

На присвяченій запуску книги виставці, що відбувалася 23 травня – 10 червня 2018 року, було представлено понад двадцять чашок, відтворених із книжкових ілюстрацій.








Джерело: Dezeen

Немає коментарів:

Дописати коментар