суботу, 18 серпня 2018 р.

Фестиваль вуличной їжі в Кам'янському

Як Ви думаєте, ну що робити бібліотеці на цьому смачному святі життя?
Дражнить аромат смаженого м'яса і овочів, плову, сиру і ковбас, солодощів і фруктів. Хтось вже скуштував  медовухи. Гамірно, смачно і весело!




Бібліотекарям Кам'янського нічого не залишилося, як пригощати кам'янчан інтелектуальною їжею. І тут вже ми постаралися.


До уваги городян були представлені книги зі смаком м'яти, малини, імбиру, перцю. Бібліотечна локація  «Читай зі смаком» відразу привернула увагу. Відвідувачі відмітили, що на фестивалі вона найцікавіша, інформаційна, весела, естетична і має вишукані смаки.






За печивом «Слід янгола» за рецептом Марії Матіос («Кулінарні фіглі»), яке спекла бібліотекар Валентина Суха, вишикувалася черга. Кумедна вікторина додала настрю.





А рецепти різноманітних страв за книгами братів Стругацьких, Агати Крісті, Астрід Ліндгрен, Мирослава Дочинця, Марії Матіос, Миколи Гоголя із задоволенням брали з собою.


Смачна вікторина, яку проводили бібліотекарі читального залу Алла Гузовська та Катерина Молчанова, нагадала про найкращі зразки класичної літератури. 



Гості фестивалю успішно пройшли випробування в яблучній вікторині разом з бібліотекарями відділу абонемента Юлією Задорожньою та Андрієм Енбулатовим. 



Бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей Тетяна Дорофеєва та Тетяна Пісаревська підготували для дітей книжкові смаколики, де були українські страви,  шведський стіл,  італійська кухня. І погратися встигли, і відпочити!




А як Ви вважаєте: які страви найбільше до смаку  кам’янчанам. Відповідь правильна: вареники. Вареники з м'ясом, вареники з сиром, з вишнями, з картоплею. На другому місці, звичайно ж, борщ. І все це віявилося під час інтерактивного опитування «Ваш улюблений смаколик»


Виявляється на фестивалі вуличної їжі  можна пропонувати  і книжкові смаколики!



Що ж, друзі!До наступної зустрічі!Але досі розмірковую "Чи потрібні бібліотеки на кулінарному святі"?"

2 коментарі:

  1. Дякую!Ми Вас обожнюємо!31 серпня запрошуємо на орхідейний батл о 16.00 у бібліотеці на Шевченка,14

    ВідповістиВидалити