понеділок, 21 травня 2018 р.

Читай - смакуй європіцу

"Полюбляєш піцу? Заходь до незвичайної книжкової піцерії! Читай «смачні» книжки європейських авторів і збирай свою «європіцу»! Таке оголошення  розміщено на корбці для  піци у  центральній бібліотеці для дітей, що на майдані Петра Калнишевського,1а.(м.Кам'янське)
Виявляється, найактивніші читачі декілька місяців тому вирушили у «Євротур літератур", який  завершився книжковою  грою  «Читай - смакуй європіцу».
В коробку для  піци бібліотекарі  поклали твори сучасних європейських письменників, додали меню піци, в яке входили смачні літературні інгрідієнти – книги Р.Дала, Г.Касдепке, П.Маара, М.Інноченті, Ж.Парашині-Дені, М.Парр  та інших. Яке смачне меню запропонували бібліотекарі читайликам: 18 європейських авторів з 8 країн – Англії, Польщі, Німеччини, Франції, Італії, Данії, Фінляндії і Норвегії. Паперову «піцу» розрізали на шматочки, які треба збирати – один шматок, одна книга.В грі взяли участь 9 дітей, прочитано 40 книг, шість з них зібрали повну «піцу». Цих книжкових ласунів ми запросили на  свято "Євротур літератур", присвяченому  Дню Європи в Україні.







Для маленьких читайликів приготували нові книжки, серед яких сучасне видання «Аліси в країні Див» Льюіса Керролла, де казка оживає з додатком «АТБ-Wonderland».









У віртуальній  подорожі Європою дізнались про історію створення Євросоюзу,переглянули визначні місця –Біг Бен, Ейфелеву і Пізанські вежі, канали Венеції і величні площі Рима,Триумфальну арку і Бранденбургські ворота та багато інших місць.



Під час музичної паузи дізналися про конкурс Євробачення і подивились кліпи переможців і учасників Євробачення від України-Руслани і Melovin.
Приємним сюрпризом для читачів стала справжня піца від мережі «PizzaCelentano».




Сподіваємось,що у наших юних читачів залишаться приємні спогади від прочитаних книжок.

2 коментарі: