середу, 30 травня 2018 р.

Краєзнавці Кам'янського відвідали Карнауховку

Группа мешканців Кам’янського і Дніпра разом з краєзнавцями здійснила екскурсійну подорож по маршруту “Вулиця Широка – колишнє село Тритузне – Карнаухівка”. Екскурсоводом, як завжди, була член краєзнавчого товариства "Кам'янське-Дніпродзержинськ " Любов Алексієвська.
Історик, краєзнавець, літописець краєзнавчого товариства Володимир Дзюба  поділився своїми враженнями:"Перша зупинка – біля братської могили розстріляних у вересні 1941 року нацистськими окупантами мирних жителів міста, де ми вклонилися пам'яті загиблих. Та неприємним було те, що декоративні кущі, люб'язно надані рік тому господарем садового центру "Дворик" Олександром Вороніним і особисто ним висаджені, якийсь дурбелик викопав. 
У знищеному в роки радянської влади Тритузному відвідали єдине, що від цього козацького села залишилося – Свято-Миколаївську православну українську церкву, яка зусиллями отців Віктора і Віталія відбудовується у наш скрутний час. 


В Карнаухівці особисто мене вразили: 

1) гостинність мешканців Карнаухівки: нас зустріли директор будинку культури Людмила Денисенко і завідуюча бібліотекою Наталія Іванюженко; вони запросили екскурсантів спочатку до музею, а потім до селищної бібліотеки, де показали речі, котрі є історичними духовними і матеріальними святинями карнаухівчан










2) гарні і затишні приватні подвір’я та селищний парк відпочинку (невеличкий, але в ньому все ретельно продумано і з любов’ю зроблено), в якому стоїть пам’ятник Тарасу Шевченку, створений уродженцем Карнаухівки, відомим скульптором Іваном Куценком




3) розповідь вчителя історії СЗОШ № 38 Сергія Пацюка про історію козацької Карнаухівки".

Немає коментарів:

Дописати коментар