неділю, 27 травня 2018 р.

Зелені свята у бібліотеці

В травні трави молоді, а серед них все квітне. А що знаємо ми про квіти, що квітують серед трав. Відсвяткувати буйство весняного цвітіння напередодні Зеленої неділі до бібліотеки-філії№4 завітали учні НВК№13. А яке святкування без розваг? Бібліотечні розваги-це пізнання. Під час гри-вікторини "Мова квітів" з'ясовували що яка квітка символізує. Діти, навіть, спробували визначити з якою квіткою вони  асоціюють своїх однокласників. 

Вразила історія півонії-квітки, що привертає любов і успіх, красу і спокій, яка захищає від нечистої сили, допомагає зустріти судженого, зцілює. 


Під час Троянської війни грецький лікар на ім'я Піон врятував сотні життів і здобув гучну славу найталановитішого лікаря епохи, чим викликав заздрість свого вчителя Ескулапа. Гнів останнього був настільки сильний, що він вирішив убити Піона... Але боги Олімпу зглянулися над ні в чому не повинним лікарем і перетворили його на прекрасну квітку. Тепер піон, півонія (в перекладі з грецького - «цілитель»), з травня до середини липня, немов на троні, «сидить» на наших клумбах. 
Чарівну квітку півонію - символ довголіття натхненно робили з паперу власноруч за допомогою майстрині Алли Опанасівни Вовченко. 

Про традиції святкування Трійці в Україні обговорювали у бібліотеці-філії №7 під час народознавчої години «Зелені свята: мозаїка українських народних традицій».


Учні СЗОШ № 25 згадували вірші та народні прикмети про Зелені свята, дізналися як святкують Трійцю в селі Львівської області в наші дні, довідалися які трави можна збирати на Трійцю у нашому регіоні. 


Зелені свята - яскрава мозаїка українських народних традицій. 
Нехай цього дня у кожній оселі буде святково й зелено, і в кожній душі – радісно й сонячно! 

Немає коментарів:

Дописати коментар