понеділок, 28 травня 2018 р.

Міністр культури рекомендує що дивитися, читати та слухати

"Українська правда. Життя" пропонує рубрику, у якій міністр культури Євген Нищук раз на місяць радить книжки, вистави, музику та кіно. Він детально пояснює, чому саме їх обрав.
Тетяна Терен, Анна Липківська. "Прості речі". 8 розмов з Адою Роговцевою"

Це автобіографічна книга, де видатна Роговцева розказує про своє життя, ділиться своєю мудрістю і ці слова – великий скарб.Від попередніх книжок про видатну актрису цю книгу відрізняє стиль подачі – усі історії це надзвичайно цікаві діалоги. 
Олесь Ульяненко. "Там, де південь"
Олесь Ульяненко – постать неоднозначна, але надзвичайно цікава для сучасної української літератури. За життя він отримує високі державні нагороди, стає лауреатом багатьох премій, ним захоплюються і підносять на літературний п’єдестал, водночас нещадно критикують, його твори включають у шільну програму, а московська церква піддає його анафемі, він стоїть в одному ряду зі стовпами сучукрліту Оксаною Забужко та Юрієм Андруховичем, його іменем названа літературна премія, а його твори вже у сучасній Україні забороняють та вилучають з продажу. Збірка повістей "Там, де Південь" – це чотири яскраві та драматичні історії з життя українців часу розвалу Радянської імперії.Кожна розповідь – і до цих днів гостро актуальна, кожна з них сповнена елементів справжнього голівудського кримінального кіно, водночас в них філософські роздуми, літературнна та релігійна образність.
Це книга не для всіх, його тексти нелегкі для читання, але вони здатні кардинально нас змінити.
 "Це зробила вона"                                      

Це книга, яку мені було дуже цікаво дочекатися, я, зізнаюсь, навіть робив її передзамовлення. 
"Це зробила вона" – видання про талановитих українок, які досягли успіхів у найрізноманітніших сферах життя. Їх історії надихають, а внесок у культуру, спорт, історію та науку вражає. Ця книга справді може дати гарні приклади для наслідування тим, хто чомусь ще не розкрив своїх талантів, подарує віру в себе. І я кажу не лише про жінок, а про кожного з нас.
Окреме моє захоплення – ілюстраціями на сторінках книги. Кожна – особливий мистецький твір талоновитих художниць, ілюстраторів, навіть майстинь тату. 
"Це все вона" – книга обов’язкова до прочитання! А ще – це гарний мистецький подарунок. Дуже раджу! 
І з нетерпінням чекаю на продовження, автори кажуть – "Це все вона – 2"очікується у 2019 році.

Детальніше:https://life.pravda.com.ua/culture/2018/05/4/230705/

Немає коментарів:

Дописати коментар