четвер, 23 листопада 2017 р.

Vivat , Астрід Ліндгрен!

В листопаді в бібліотеках Кам'янського відібулися активності,присвячені 110 ювілею улюбленої дитячої письменниці Астрід Ліндгрен,ім'я якої відоме у всьому світі.Діти України люблять і читають теплі,веселі і добрі книги шведської казкарки.

Світлина від Дитяча бібліотека на Харківській, м. Кам'янське.
В Центральній бібліотеці для дітей відбулася творча феєрія "Книжковий сад Астрід Ліндгрен".В цей день на дітей чекала ціла навала сюрпризів.Спочатку до зали влетіла,наче на крилах вихователька фрекен Бок і заскочила зненацька юну публіку.Великими очима стежили вони за прибиранням фру Бок,яка жалілась їм на своє важке життя - постійні прибирання і готування,невихованих дітей,безвідповідальних батьків і на відсутність її в телевізорі,який вона дуже любить.

Світлина від Lyudmila  Revko.   Світлина від Lyudmila  Revko.

Світлина від Lyudmila  Revko.
Світлина від Lyudmila  Revko.  Світлина від Lyudmila  Revko.

Не встигли діти оговтатися від втручання фрекен Бок,як до зали вдерлися злодюжки Філле і Рулле,які причаїлися у кутку.Феєрія пригод продовжилася- до залу посунув привид,який лякав присутніх жахливими криками.За привидом йшов усміхнений Малюк і діти впізнали в цій компанії своїх однокласників.Ця кумедна пара встигла,тим часом,ще й з'їсти гарячі булочки фрекен Бок,яка дуже на це образилася і розлючена пішла геть.Малеча раділа такому дійству з відомої книги шведської письменниці Астрід Ліндгрен "Малюк і Карлсон,що живе на даху".А дитячих книг у видатної жінки близько 40!З ними і познайомила дітей бібліотекар.
До дня народження Астрід Ліндгрен бібліотекар філії №7 провела з учнями СЗШ № 44 літературну подорож "Казкова мереживниця зі Швеції". Для учнів 6-Б класу стало відкриттям те, що Ліндгрен писала не тільки для малечі. Бібліотекарі познайомили школярів з трилогією про Каллє Блюмквіста, зробили тест "30-ї сторінки", показала буктрейлери та вибрали кращі цитати з творів письменниці,а книги про Каллі Блюмквіста розлетілися з виставки,як гарячі булочки фрекен Бок.

Світлина від Бібліотека на бульварі Героїв міста Кам'янського.  Світлина від Бібліотека на бульварі Героїв міста Кам'янського.

Літературним героям шведської письменниці була присвячена весела пізнавальна гра- подорож, яка пройшла в дитячій бібліотеці –філії №8 м. Кам'янського. Під час заходу діти-учні 4-В класу СЗШ №20 - дізнались про справжню фантазерку та витівницю Астрід Ліндгрен, переглянули її твори, захопились героями веселих історій та розгадали кросворд.

Світлина від Tatyana  Gonchar.
Світлина від Tatyana  Gonchar.    Світлина від Tatyana  Gonchar.

«На ювілей до Астрід Ліндгрен» завітали в бібліотеку-філію №5 учні 4 –г класу СЗШ № 30. Програма святкування Дня народження видатної шведської казкарки була дуже насичена та різноманітна: бібліоквест «У пошуках Сванте», знайомство з цікавими фактами з біографії письменниці «Фантазерка на ім’я Астрід», вікторина «Кожен має право бути Карлсоном», перегляд буктрейлерів за книгами Ліндгрен та уривку з фільму «Еміль із Льонеберги».

Світлина від Дитяча бібліотека на Харківській, м. Кам'янське.   Світлина від Дитяча бібліотека на Харківській, м. Кам'янське.

Немає коментарів:

Дописати коментар