четвер, 2 листопада 2017 р.

Вірші,шо додають висоти: 90 років Йосипу Курлату.

Йосип Борисович Курлат – чудовий дитячий поет, перекладач,засновник Всеукраїнського фестивалю дитячої поезії.
 
 
Народився у 1927 році на в Луганську, де пройшло його дитинство та юність. В 16 років пішов добровольцем на фронт. Після демобілізації закінчив факультет іноземних мов та літературний інститут.
Перша збірка віршів вийшла в Києві у 1956 році. Згодом вийшло понад 50 поетичних збірок,таких як «Кленовые листья», «Песня доброго утра», «Истоки нежности» та багато інших, адресованих як дорослому читачеві,так і дітям.
Повісті,романи та поетичні збірки Йосипа Курлата видавались у Києві, Донецьку, Краснодарі, Махачкалі,Монголії, Угорщині, Болгарії, Чехії.
Йосип Курлат переклав більше 10 книжок з української, удмуртської, грецької, аварської та інших мов. Загальний тираж друкованих видань – 2 млн.367 тис. 100 примірників. Ім’ям Курлата названа дитячо-юнацька бібліотека в місті Сєверодонецьку.
З "мішком історій" ,зшитим власноруч, бібліотекар філії №4  Карпанова С.А.  завітала до вихованців 5 групи СДНЗ №21 «Струмочок».
 
 
В ньому вона принесла  іграшки, персонажів  віршів із збірок «Золотая рыбка» та «Песня доброго утра».
Вірші Йосипа Курлата, ритмічні, дзвінкі, пружні,відразу знайшли відгук в дитячій аудиторії.  Їх довірлива інтонація дозволила дітям відчути в авторові доброго чарівника. Завдяки елементам театралізації вірші «Тимуркины сны»,»Рыжуха», «Полосатая лошадь», «Наш котенок», «Петух в городе» ожили та викликали дитяче захоплення.
Вихователька Неля Станіславівна Штанько подарувала бібліотеці роботи дітлахів (орігамі,мукасольки,паперокрутіння,пластилінографія).З них у бібліотеці вийшла яскрава виставка «Промінчики дитячої радості».
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар