суботу, 4 листопада 2017 р.

Кам’янський силач:150 років Джону Полю Абсу.

Короткі осінні канікули ваблять дітей до гарної книги, до цікавої бесіди. Хочеться тепла і затишку, коли іде осінній дощ. Молодші школярі НВК№13 разом частенько навідуються під час канікул до бібліотеки-філії №4. 


Цього разу діти разом з бібліотекарем здійснили краєзнавчу розвідку «Кам’янський силач», щоб дізнатися про ще одну цікаву людину, доля якої пов’язана з нашим містом. Завдяки краєзнавчим джерелам, діти дізналися про шалену популярність класичної французької боротьби на початку XX століття. Про долю чемпіона світу Джона Поля Абса другого, та палке кохання, яке і привело знаменитого атлета до провінційного Кам’янського.  Де він мав дім, кохану дружину, повагу односельців. Приймав участь у чемпіонаті, який відбувався в Кам’янськом у 1914 році, і перебіг якого висвітлювала місцева газета «Отклики жизни».  Похований спортсмен був на заводському цвинтарі. 


А потім разом вибирали книжки для прочитання, радили одне одному улюблених авторів. Була гамірно і тепло від дитячої щирості та безпосередності.


Немає коментарів:

Дописати коментар