середу, 15 листопада 2017 р.

Семінар для бібліотекарів "Комфортний бібліотечний простір: від стереотипів до творчості" відбувся у Кам'янському.


Семінар для бібліотечних працівників відбувся в відновленій  бібліотеці - філії №8 ,яка знаходиться у Соцмістечку.


Відкрила семінар директор Кам'янської ЦБС Тетяна Герасюта. Тетяна Іванівна зазначила, що на перший план сьогодні виходить проблема організації бібліотечного простору. Сьогоднішня бібліотека покликана бути багатоликої і різною: з «гучними» і «тихими» зонами, з відкритими просторами і відокремленими місцями відпочинку. Тому необхідно переглянути організацію бібліотечного простору, буквально кожного куточка приміщення, зробивши його якомога зручніше і привабливіше для користувачів. Отже, бібліотекам потрібно не лише забезпечувати максимальний об'єм інформації з вільним і рівним доступом до неї, але і створювати комфортне інтелектуальне середовище, здатне залучати і виховувати  нові покоління читачів.
З доповіддю "Комфортний бібліотечний простір: від стереотипів до творчості" виступила заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Тетяна Дорофеєва.
 
Тетяна Дорофеєва

"У сучасному світі бібліотека перестає бути місцем, де зберігаються книги, а стає дійсно громадським центром спілкування, комфортним і максимально зручним для відвідувачів з можливістю  реалізувати власні культурно-освітні, дозвільні, інтелектуальні потреби та ідеї.  Простір сучасної бібліотеки – це фокус-зони, велика частина яких пов'язана з новими IT-технологіями" - вважає Тетяна Володимірівна.
Про візуальну бібліотечну рекламу розповіла завідуюча бібліотекою - філією №8 Тетяна Гончар.

Тетяна Гончар

Методичні поради бібліотекарям надали заступник директора ЦБС з реклами та маркетингу Тетяна Дороніна  та методист ЦМБ Лілія Шушура.

Лілія Шушура

Наприкінці семінару з новинками  сучасної української літератури як для дітей так і для дорослих познайомила  бібліотекар Центральної міської бібліотеки для дітей Інна Табакова. 
 
по центру Інна Табакова
Вона розповіла про творчістю Олекса Росича,Олеся Ільченка, Олександра Есаулова , Сергія Гридіна, Андрія Бачинського, Дзвінки Матіяш, Оксани Лущевської, Андрія Кокотюхи, Сергія Осоки та інш.

Немає коментарів:

Дописати коментар