суботу, 7 січня 2017 р.

Чим пахне Різдво?

6 січня члени клубу «Джерело» прийшли до бібліотеки-філіалу №5, щоб привітати один одного з Новим роком та Різдвом.


Разом з дітьми до нас завітали і їхні батьки. Читачі нашої бібліотеки були раді загальній зустрічі і з нетерпінням чекали початку засідання.


Ганна Крамаренко розпочала бесіду з екскурсу в історію новорічної ялинки. Виявилося, що діти не знають, чому на Новий рік прийнято прикрашати саме ялинку, тому їм було надзвичайно цікаво дізнатися, звідки прийшла до нас ця традиція.
Так ми підійшли до рубрики «Навколо світу у санях Діда Мороза». Бібліотекарі разом з дітьми за допомогою Інтернет «облетіли» весь світ і дізналися про звичаї зустрічі Нового року різними народами. Тепер ми знаємо, де з’явилася перша скляна ялинкова прикраса, де з вікон викидають старі меблі, а де на Новий рік у будинку відчиняють всі вхідні двері.


Плавно розмова підійшла до теми Різдва, адже воно вже на підході. Діти  поділилися один з одним знаннями про це свято і про традиції його святкування в Україні. Хлопчик Ігор, навіть, прочитав нам колядку.


Також була порушена тема різдвяного ворожіння. Виявилося, що діти знають багато способів дізнатися своє майбутнє на Святвечір, і вони залюбки розповіли нам про них.
Після плідної бесіди про новорічні свята, під час якої кожен почерпнув для себе щось нове, бібліотекарі зробили разом з дітьми різдвяну кутю із заздалегідь приготованих інгредієнтів, і всі розпочали наше різдвяне частування.


ВІТАЄМО ВСІХ З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар