неділю, 15 січня 2017 р.

Казка на всі часи ( до 120 річчя від дня народження Валентина Катаєва ).

Цьогорічна школа маленького читача в бібліотеці-філії №4 відкрилася задушевними читаннями казки на всі часи "Семибарвна квіточка" Валентина Катаєва.


Талант письменника мав багато граней - журналіст, драматург, прозаїк, поет, сценаріст. Його казки - золота класика дитячої літератури . На початку 40-х років він починає друкувати "Сопілочку та глечик", "Голубок", "Семибарвну квіточку". А в 1945 році виходять казки "Перлинка" та "Пень", в яких він дуже делікатно обмірковує моральні питання. Автор вигадав такі душевні, зрозумілі дітям історії, які і коментувати не треба - і так зрозуміло що добре,і що погано.
Разом з дітьми старшої групи №8 дошкільного відділення НВК №13 бібліотекарі читали "Семибарвну квіточку".



 В цій казці є і магія, і мрія, і ненав'язливе повчання. 


Після читання говорили з дітьми про їх добрі вчинки, заповідні бажання, фантазували кому б віддали квіточку, якого кольру вона б була . Діти розповіли на що би вони використали дорогоцінні пелюстки : на тисячу кіндерів для себе , на мільйон цифр, щоб рахувати , на нові телефони для себе , щоб у бабусі не боліло коліно , а у кицьки завжди був корм. Бібліотекар пояснила сенс цього твору : стати щасливим відтого, що зробив щасливим когось . Взагалі, ця дивовижна казка вчить добру, чесності, співчуттю, вкотре доводить, що ні до чого не приводить пересиченність,егоїзм та жадібність . Казка дозволяє дітям побачити чудеса в простих речах . 
Дорослі, перечитайте цю казку разом з дітьми !

Немає коментарів:

Дописати коментар