вівторок, 18 червня 2013 р.

Книга влітку? Це цікаво!

Запитайте кожного, що треба, щоб гарно провести літні канікули? Звичайно, сонце, пляж, річка або море, добрі друзі, хороший настрій, веселощі, пригоди та безліч нових вражень. Та щоб літо було ще цікавішим, радимо вам: візьміть у руки книгу! Присядьте у затінку дерева чи під пляжною парасолькою, відкрийте книгу і перед вами розгорнуться безкраї савани, пустелі чи холодні простори Півночі. Разом з героями книг ви розгадаєте страшну таємницю, знайдете козацький скарб, відшукаєте загублений острів, зустрінете перше кохання, відвідаєте не тільки старовинні загадкові міста, а й далекі планети. Та де ж узяти таке різноманіття книжок на всі смаки? Про це подбала Центральна бібліотека для дітей. Для справжніх поціновувачів книг бібліотекарі підготували книжкові виставки, розраховані спеціально на літній сезон.


На книжкових гурманів чекає на абонементі виставка "Дегустація літературних новинок".  На полиці із "Шоколадними десертами" любителі детективів знайдуть для себе багато загадкових пригод. Для дівчаток, які полюбляють читати романи про кохання - "Диво-морозиво". Не обійтися в спеку без "Охолоджуючих напоїв". Вони - для любителів фентезі та фантастики.


"Апетитні тістечка" чекають на тих, хто любить шкільні пригоди. А "Смачні цукерки" - для найменших читайликів. На наших маленьких читачів чекають ще дві цікаві виставки.


 
  
                                           
"Скарби з бабусиного кошика" познайомлять малюків з кращими казками.

Виставка-гра "Прочитай! Пограй! Розмалюй!" дає змогу малому читачу не тільки прочитати книжку чи журнал, а й зіграти у настольну гру, розмалювати картинку чи намалювати самому справжню картину.


Не забули ми і тих, кому не байдужа історія рідного міста. Краєзнавча виставка "Про наш край у книги запитай" проведе вас по знайомим вулицям, які, виявляється, приховують багато таємниць.


Ви дізнаєтеся, яким було місто на початку ХХ століття, як змінювалося воно на протязі багатьох десятиліть, познайомитеся з іменами людей, які створюють його славу.
Якщо ж ви хочете створити щось незвичайне своїми руками, то на вас чекає виставка-інсталяція "Сумувати ніколи, бо прийшли канікули".


Книги з цієї виставки навчать вас робити оригамі, квіллінг, оригінальні листівки, смішні іграшки з вовни, картини з солоного тіста.






Тут же ви побачите зразки таких робіт, які створили читачі нашої бібліотеки.
Неможливо перерахувати всі цікавинки, які чекають на користувачів у Центральній бібліотеці для дітей.
Приходьте, читайте, насолоджуйтесь цікавим відпочинком!

Немає коментарів:

Дописати коментар